Tips Delft

Van leden, voor leden

Ben je van plan een weekendje weg Delft te boeken? Speciaal voor jou vroegen wij onze leden wat je absoluut niet mag missen in deze stad. Aan de hand van deze tips hebben wij ook een arrangement samengsteld. Zo weet je zeker dat je alle hoogtepunten gezien hebt tijdens jouw weekendje weg.

Weekendje weg Delft volgens onze leden

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een heerlijk weekend weg in Delft. Geboren en getogen Delftenaren en andere liefhebbers van de stad vertellen je waar de leukste restaurants, cafés en lunchrooms zitten, welke winkelstraten en unieke winkeltjes je zeker niet mag missen en waar je terecht kan voor wat cultuur en ander vermaak. Hieronder vind je alle informatie voor een weekend weg in Delft.

Nieuwe Kerk

Bezichtig De Praalgraf van Willem van Oranje, beklim de toren en doe mee aan een interactieve speurtocht! Openingstijden: 11:00 – 16:00 uur, afhankelijk van seizoen. Prijzen: vanaf € 2,25. Adres: Markt 80. Ga naar www.oudeennieuwekerkdelft.nl/ voor meer informatie.

Science Center Delft

Dit interactieve museum is gelinkt aan de TU Delft. Er is elk weekend wel iets bijzonders te beleven. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00 uur, zaterdag en zondag 11:00 - 17:00 uur. Prijzen: vanaf €4,-. Adres: Mijnbouwstraat 120. Ga naar http://www.sciencecentre.tudelft.nl/ voor meer informatie.

Escape Challenge Delft

Probeer binnen een uur te ontsnappen uit een van de best escaperooms in Nederland! Openingstijden: dinsdag t/m donderdag en zondag van 10:00 – 22:00 uur, vrijdag en zaterdag van 10:00 – 23:00 uur. Prijzen: vanaf 16 jaar €115,- per uur, 3-7 deelnemers per keer. Alleen op reservering. Adres: Wateringsevest 75 c. Ga naar http://www.escapechallenge.nl/ voor meer informatie.

Prinsenhof

Vanaf maart 2016 is de tentoonstelling ‘Vermeer komt thuis’ te zien, met onder andere het schilderij ‘Het straatje van Vermeer’ en vele andere schilderwerken van Johannes Vermeer. Ook is de kunstenaarscollectie de moeite waard om te bezichtigen en neem vooral een kijkje bij winkels op het Agathaplein voor authentieke producten, zoals snoep en zeep uit Delft. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur. Prijzen: vanaf 12 jaar €10,-. Adres: Sint Agathaplein 1. Ga naar http://prinsenhof-delft.nl/ voor meer informatie.

Boterbrug

De boterbrug wordt gezien als de langste brug van Delft. Goed beschouwd is het geen brug maar een overkluizing van de gracht tussen de Oude Delft en de Wijnhaven. Bekijk en beoordeel zelf. Ga naar http://www.wikidelft.nl/index.php?title=Boterbrug voor meer informatie.

Bakker Suikerbuik

Drink heerlijke koffie met uiteraard een gebakje erbij of lunch met handgemaakt brood na een historische wandeling. Ook kun je hier terecht voor een lekkere high tea of een workshop. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9:00 - 17:00 uur, zaterdag: 08:00-17:00 uur. Adres: Hippolytusbuurt 24. Ga naar http://www.bakkersuikerbuikdelft.nl/ voor meer informatie.

Hofje van Pauw

Oostpoort Begijnenhof Geniet van het mooie uitzicht en bezoek de hofjes. Adres: Paardenmarkt 54.

Paul Tetar van Elven

Ga op bezoek bij het woonhuis van kunstenaar Paul Tetar van Elven, docent TU Delft. Bekijk zijn verzameling porselein en aardewerk. Openingstijden: dinsdag t/m zondag 13:00 – 17:00 uur. Prijzen: vanaf 19 jaar €5,-. Adres: Koornmarkt 67. Ga naar http://tetar.nl/ voor meer informatie.

Gereedschap Museum Mensert

Gek op gereedschap? Hier vind je een uitgebreide collectie gereedschappen en machines van vroeger tot nu. Openingstijden: Elke eerste zaterdag van de maand. Adres: Drie Akersstraat 9. Ga naar http://gereedschap.mysites.nl/mypages/gereedschap/459144.html voor meer informatie.

Agnethapark

De tuinwijk Agnetapark ten noordoosten van de binnenstad is aangewezen als rijksbeschermd stadsgezicht. Adres: Agnethapark. Ga naar http://www.delft.nl/Inwoners/Wonen_en_leven/Monumenten/Beschermd_stadsgezicht/Agnetapark voor meer informatie.

Rondvaart Delft

Maak een rondvaart door de Delftse grachten en ontdek de eeuwenoude stad vanaf het water. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 uur – 16.00 uur. Prijzen: vanaf € 3,-. Adres: Koornmarkt 113. Ga naar http://www.rondvaartdelft.nl/nl/ voor meer informatie.

Antiek- en Curiosamarkt

Snuffelen naar servies, sieraden, glaswerk, prenten en oude boeken. Ruim 120 kraampjes staan langs de grachten en rond de Oude Kerk. Openingstijden: in de zomer elke donderdag en zaterdag. Adres: Binnenstad. Ga naar http://tedoen.delft.nl/17-april-2014-antiek-en-curiosamarkt?jsredirect=true voor meer informatie.

Voldersgracht

Eén van de oudste grachten in Delft dat minstens van 1348 dateert. Het bijzondere hieraan is dat het een halve gracht is met een straat aan één kant en aan de andere kant huizen aan het water. De Voldersgracht loopt parallel aan de noordzijde van de Markt, tussen de Cameretten en het Vrouwjuttenland.

Hippoytusbuurt

Een winkelstraat lekker dicht bij het station.

Choorstraat

Een bijzondere winkelstraat, breng vooral een bezoek aan het knopenwinkeltje van Ria.

Speldorado

Een speelgoed speciaalzaak met een assortiment dat niet op veel plekken te vinden is. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag 13:00 – 17:00 uur. Op sommige dagen eerder open en later sluit. Adres: Hippolytusbuurt 21-25. Ga naar http://www.speldorado.com/ voor meer informatie.

Piekaboo

Uw specialist in kinderkleding en zwangerschapskleding van Anita, bess, Babyface, Feetje, Jubel, LCKR, Lofff, Name-It en Noppies Kids altijd op voorraad. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 uur – 17:30 uur en zaterdag van 10:00 – 17:00 uur. Adres: Vrouwenregt 6. Ga naar http://www.piekaaboe.nl/ voor meer informatie.

Boekwinkel Huyser

Breng hier een bezoekje en koop een boek. Openingstijden: verschillend. Adres: Choorstraat 1. Ga naar https://www.libris.nl/huyser/ voor meer informatie.

Molen de Roos

Het meel assortiment is uitgebreid met muesli en havergoud om heerlijk gezond brood mee te bakken. Openingstijden: maandag van 13:00 – 18:00 uur, dinsdag tot vrijdag van 9:00 – 18:00 uur en zaterdag van 9:00 – 17:00 uur. Adres: Wateringsevest 26-A. Ga naar http://www.molenderoos.nl/assortiment/meel/ voor meer informatie.

Bij Marlies

Ga lekker shoppen bij deze leuke kledingwinkel en verwen jezelf met een leuke trui of broek. Openingstijden: dinsdag t/m donderdag van 10:00 – 17:30 uur, vrijdag van 10:00 – 21:00 uur, zaterdag 10:00 – 17:00 uur en zondag van 13:00 – 17:00 uur. Ga naar http://www.bijmarlies.nl/ voor meer informatie.

Antiek- en Curiosamarkt

Snuffelen naar servies, sieraden, glaswerk, prenten en oude boeken. Ruim 120 kraampjes staan langs de grachten en rond de Oude Kerk. Openingstijden: in de zomer elke donderdag en zaterdag. Adres: Binnenstad. Ga naar http://tedoen.delft.nl/17-april-2014-antiek-en-curiosamarkt?jsredirect=true voor meer informatie.

Brocante markt

Openingstijden: 11:00 – 16:00 uur. In bepaalde periodes eerder open en later sluit. Adres: Markt 80. Ga naar www.oudeennieuwekerkdelft.nl/ voor meer informatie.

Wekelijkse markt op donderdag

Ingeklemd tussen het stadhuis en de Nieuwe Kerk vormen zo’n 150 kramen de Delftse warenmarkt. Wanneer? Donderdags. Waar? Markt. Ga naar http://www.holland.com/global/tourism/article/markten-in-delft.htm voor meer informatie.

 

Chocolaterie de Lelie

Volg een chocoladeworkshop of stel je eigen bonbondoosje samen! Tijdens het ijsseizoen kun je hier terecht voor heerlijk vers ijs gemaakt van biologische melk. Openingstijden: maandag 13:00 – 18:00 uur, dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 18:00 uur en zaterdag 10:00 – 17:00 uur. Adres: Voorstraat 10. Ga naar http://www.chocolaterie.nl/home voor meer informatie.

Stadsbakkerij De Diamanten Ring

Al eeuwenlang wordt hier iedere nacht weer knapperig, vers brood en smakelijk banket op ambachtelijke wijze vervaardigd. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08:30 – 18:00 uur en zaterdag 08:00 – 17:00 uur. Adres: Choorstraat 9. Ga naar http://stadsbakkerijdediamantenring.nl/ voor meer informatie.

Brouwerij Flink

Ontdek de bierhistorie in het centrum van Delft met een focus op Nederlandse brouwerijen en op nieuwe bierstijlen. Openingstijden: woensdag en donderdag 12:00 – 18:00 uur, vrijdag 12:00 – 21:00 uur, zaterdag 10:00 – 18:00 uur en zondag 13:00 – 18:00 uur. Adres: Oosteinde 227. Ga naar http://www.flinkgegist.nl/ voor meer informatie.

Klieder

Kinderwinkel in hartje Delft. Een grote koffietafel, lekkere broodjes, een ruime speelhoek en een geweldig assortiment maken Klieder tot een unieke plek waar je altijd binnen kunt vallen. Openingstijden: di - za 9:30 – 17:30 uur. Adres: Voorstraat 4. Ga naar http://www.kliederdelft.nl/ voor meer informatie.

Het Rieten Dak

Ligt op een prachtig plekje in de Delftse Hout … een ideale locatie om te genieten van de landelijke omgeving! Openingstijden: van november t/m maart van maandag t/m zaterdag van 10:00 - 17:00 uur en zondag 10:00 – 18:00 uur. In de overige maanden andere openingstijden. Adres: Middelweg 3. Ga naar http://www.hetrietendak.nl/ voor meer informatie.

Knus

Ligt in de Delftse Hout, aan het water en midden in de natuur en toch maar 10 minuutjes van het historische centrum van Delft. De boten en de speeltuin vinden kinderen altijd een feest. Waterfietsen is ook leuk voor 50+. Adres: Zavelpad 3. Ga naar http://www.knus.nl/ voor meer informatie.

Beaart IJssalon

Beaart behoort tot één van de oudste ijsfamilies van Nederland: dit jaar vieren ze hun 80-jarige bestaan. Elke dag maken ze, op ambachtelijke wijze en volgens eigen recept, heerlijk vers gedraaid ijs. Openingstijden: alleen geopend van april tot en met september. Adres: Julianalaan 37.

Stadsherberg de Mol

Een Middeleeuwse ambiance en ongedwongen sfeer in het hart van Delft, tussen de historische panden en oude stadstorens. Een restaurant waar je zonder bestek mag eten. Adres: Molslaan 104. Ga naar http://www.stadsherbergdemol.nl/ voor meer informatie.

La Famiglia

Geniet van een heerlijke lunch of diner uit de Italiaanse keuken in een exclusief restaurant aan de mooiste gracht in Delft. De kinderen kunnen zich vermaken in de kinderkamer als u nog wacht op het eten of wil natafelen. Openingstijden: maandag t/m zondag (dinsdag gesloten) 17:00 - 22:00 uur. Adres: Oude Delft 111b. Ga naar http://www.italiaans-restaurant-lafamiglia.nl/ voor meer informatie.

La Tasca

Een Italiaans restaurant met een knipoog naar de Franse en Spaanse keuken. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 18:00 – 22:00 uur. Adres: Voldersgracht 13 & 14. Ga naar http://www.latasca.nl/ voor meer informatie.

Stads-Koffyhuis

Heerlijke ontbijtjes, koffiespecialiteiten, ambachtelijke taarten, de lekkerste broodjes van Nederland, pannenkoeken, High Tea-en en heerlijke avondgerechten. Openingstijden: Van 1 oktober tot 1 april: maandag t/m vrijdag van 9:00 – 19:00 uur en zaterdag van 9:00 – 18:00 uur. Van 1 april tot 1 oktober: maandag t/m vrijdag van 9:00-20:00 uur en zaterdag van 9:00 - 18:00 uur. In bepaalde periodes eerder open en later sluit. Adres: Oude Delft 133. Ga naar http://stads-koffyhuis.nl/ voor meer informatie.

Kobus Kuch

Het gezelligste café van Delft. Een bezoek aan Delft is niet compleet zonder een bezoek aan dit huiskamer café. En dit niet op de laatste plaats vanwege de huisgemaakte appeltaart. Van deze taart verkopen ze zo’n 60.000 stukken per jaar. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 9:30 - 1:00 uur, vrijdag en zaterdag van 9:30 - 2:00 uur en zondag van 10:00 - 1:00 uur. Adres: Beestenmarkt 1. Ga naar http://www.kobuskuch.nl/ voor meer informatie.

Bibliotheek Dok

Een van de meest vooruitstrevende bibliotheken van Nederland en centrum voor taal- en cultuureducatie een openbare, herkenbare en laagdrempelige voorziening. Terwijl de kinderen lezen, knutselen en tekenen bij de koffiehoek kunnen de ouders lekker een drankje doen. Openingstijden: maandag van 14:00 – 18:00 uur, dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 18:00 uur en zaterdag tot 17:00. Adres: Vesteplein 100. Ga naar http://www.dok.info/ voor meer informatie.

Monumentendag

Weer of geen weer: in de monumenten is het altijd droog en Delft biedt een gevarieerde keuze aan gezellige cafés en restaurants voor een pauze. Wanneer? Op 12 en 13 december. Waar? Markt 87. Ga naar http://www.openmonumentendagdelft.nl/ voor meer informatie.

Mooiweerspelen

Geniet van artiesten en gezelschappen uit binnen- en buitenland die straattheater, acrobatiek, street comedy, dans en muziek bijeen brengen. Wanneer? In juni. Waar? Markt. Ga naar http://www.mooiweerspelen.nl/ voor meer informatie.

Jazz Festival

Laat je even gaan met de muziek van dit evenement. Wanneer? Op 26, 27 en 28 augustus. Waar? Markt. Ga naar http://www.jazzfestivaldelft.nl/ voor meer informatie.

Varend (bloemen)corso

Elk jaar trekt het corso honderdduizenden bezoekers. Wanneer? 5, 6 en 7 augustus. Ga naar http://www.varendcorso.nl/ voor meer informatie.

Wekelijkse brocante markt

Openingstijden: 11:00 – 16:00 uur. In bepaalde periodes eerder open en later sluit. Adres: Markt 80. Ga naar www.oudeennieuwekerkdelft.nl/ voor meer informatie.

Wekelijkse markt op donderdag

Ingeklemd tussen het stadhuis en de Nieuwe Kerk vormen zo’n 150 kramen de Delftse warenmarkt. Wanneer? Donderdags. Waar? Markt. Ga naar http://www.holland.com/global/tourism/article/markten-in-delft.htm voor meer informatie.

Van leden voor leden: met inside kennis de leukste weekendjes weg in Nederland

Elke maand lanceert Land van ANWB een arrangement in een andere Nederlandse stad. De arrangementen stellen we samen met de kennis van onze leden. Hiervoor zijn we in elke stad met leden gaan zitten, zodat zij als echte ambassadeurs van hun stad ons konden vertellen wat andere leden echt niet mogen missen. Inside tips van echte kenners dus, voor een uniek weekendje weg.

De tips variëren van interessante musea, goede restaurants en leuke activiteiten voor gezinnen tot bijzondere winkeltjes, verborgen plekjes en wandelroutes. Het arrangement bevat in ieder geval 1 of 2 overnachtingen, koffie met gebak en een (optionele) stadswandeling onder leiding van een gids, inclusief een lunch. Ook heb je de mogelijkheid om extra uitjes, met korting, bij te boeken.

Boek ons bijzondere arrangement in Delft

Nog meer uitjes in Delft op een rij

Die extra uitjes voor tijdens je weekendje weg in Delft vind je onder de button hieronder. Sommige zijn gratis, voor andere ontvang je ledenkorting.

De leukste uitjes in Delft

Speciaal voor jou geselecteerd