Wat te doen aan de Zeeuwse Rivièra

Leuke bezienswaardigheden rond Zoutelande op Walcheren

Vergeet Zuid-Frankrijk, de Zeeuwse Rivièra heeft het allemaal: brede stranden, krakend verse vis en de meeste zon. De temperatuur is altijd een paar graden warmer rond Zoutelande op Walcheren. 

Zonnigste stranden van Zeeland

Ineens was daar de hit ‘Blij dat je hier bent’ van Bløf en de Vlaamse zangeres Geike Arnaert over Zoutelande, een pretentieloos Zeeuws dorp aan de Walcherse kust. De stranden van Zoutelande (spreek uit als ‘Zóetelande’ in het Zeeuws) liggen op het zuiden, hebben de meeste zonuren en worden daarom ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Het lied heeft de badplaats zeker geen windeieren gelegd, grapt Zoutelandenaar Adri, want sindsdien weten ook steeds meer Belgen hun weg te vinden naar de Zeeuwse badplaats.

Middellandse Zee-gevoel in Zeeland

Zoutelande is niet groot, maar heeft eigenlijk alles wat je zoekt voor een aantal zorgeloze dagen met het gezin: zon, zee, strand en lekker eten. Klinkt als het Méditerrannée-gevoel in Zeeland. Is het dat ook? Een volmondig ‘ja’ hierop komt van superfan Tim. 'Het is hier vaak mooi weer en Zoutelande is klein en gemoedelijk. Je hebt op het strand nog echt de ruimte en het eten is ook heerlijk. Wat wil je nog meer?' Een leuk gezicht zijn de paragliders die vaak in Zoutelande zijn te vinden vanwege de hoge duinen. Daarnaast kun je het interessante Bunkermuseum Zoutelande bezoeken.

Zeeuwse mosselen eten in Zoutelande

Vanuit Zoutelande ben je ook zo in Domburg, die andere bekende(re) badplaats aan de Zeeuwse kust. Domburg doet wat chiquer aan en was vroeger al geliefd onder kunstenaars. Zeeuws fruit zoals mosselen en oesters kun je goed eten in beide plaatsjes. In Domburg doen de vele leuke eetgelegenheden qua terras denken aan Parijs. Zeeuwse mosselen aten we in Zoutelande bij strandpaviljoen – hoe toepasselijk – Zeeuwse Rivièra.

Bezienswaardigheden Middelburg

Een dagje strand wissel je makkelijk af met een bezoek aan Middelburg. De hoofdstad van Zeeland ligt ook op Walcheren en is zeker het bezoeken waard. Middelburg is een levendige stad en kent talrijke historische monumenten (waaronder het schitterende Stadhuis en de abdijtoren Lange Jan), horecagelegenheden, evenementen en markten. Leuk voor de kids is het chocolademuseum, een lief klein museum waar de nadruk ligt op educatie en... proeven!

Deltapark Neeltje Jans

Met de auto is het vanuit Zoutelande 25 minuten rijden naar Deltapark Neeltje Jans. Dit themapark ligt op het voormalige werkeiland van de Oosterscheldekering en biedt bezoekers een originele mix van educatie en recreatie. Educatie over de Deltawerken en de watersnoodramp, door middel van de Delta Experience. Maar de kinderen kunnen er ook spelen op de waterspeelplaats, naar het aquarium of kijken als de zeehonden en zeeleeuwen worden gevoerd. En dit alles te midden van water en natuur.

E-bike fietsroute Dorpenroute

Op Walcheren kun je fantastische fietstochten maken. Pak je e-bike en rijd de Dorpenroute: 51 fraaie kilometers over kreekruggen van Koudekerke naar Middelburg, Zoutelande (+ 2 km) en Domburg.

Zeeuwse Rivièra praktisch

Accommodatie: vooral in de zomer kun je kiezen uit een rijk scala aan overnachtingsmogelijkheden, van boerencampings tot vakantiebungalows. Laat je inspireren door de mooie Zeeuwse fietsroutes of gebruik de ANWB Fietsknooppuntenplanner. De provincie biedt ook prachtige wandelingen.

Speciaal voor jou geselecteerd