De leukste familie uitjes in Zeeland

In samenwerking met Go-Kids

Zeeland staat bekend om de meeste zonuren en schoonste stranden van Nederland. Maar er is in deze provincie nog zoveel meer te beleven dan een dagje zandkastelen bouwen. De familie uitjes lopen uiteen van survivallen aan de oevers van het Grevelingenmeer tot het bestuderen van een Netpython van zeven meter lang in Reptielenzoo Iguana. Kinderen springen een gat in de lucht in Trampolinepark Street Jump en trotseren een orkaanstorm in Neeltje Jans. We geven je tips voor de leukste gezinsuitjes in Zeeland, binnen én buiten.  

En de winnaars zijn…

Elk jaar houdt de ANWB een verkiezing voor het leukste uitje van het jaar. Iedereen mag een stem uitbrengen, waarna de winnaars per provincie bekend worden gemaakt. In Zeeland zijn voor 2022 deze plekken gekozen als leukste familie uitje:

1. Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme

Een terechte winnaar. In Berkenhof Tropical Zoo ontdek je meer dan 50 tropische diersoorten in alle kleuren, van kameleons tot gifkikkers en apen tot toekans. Je loopt tussen de dieren door naar de Dino Expo en de fossielenmijn. Verder zijn er meet & greets met spannende gasten zoals een slang. Verder vermaken kinderen zich hier in de KidsJungle en het buitenspeelbos. Bij warm weer duiken ze de Spettertuin in – een verfrissende waterspeeltuin - om af te koelen.

2. Zeeuws Maritiem Museum – MuZEEum in Vlissingen

Bij het MuZEEum – het ZEEUWS Maritiem Museum - ontdek je van alles over de zeehelden van vroeger en van nu. Voor de kinderen is er een speurtocht door het museum en zijn er spelletjes, waarmee ze op een interactieve manier van alles te weten komen over het maritieme verleden van Zeeland.

Koop nu je tickets voor MuZEEum met korting via ANWB.

3. Klok’Uus in 's-Heer Arendskerke

Klok’Uus heeft een megagrote binnen- én buitenspeeltuin. De kleintjes springen in de ballenbak en de wat grotere klimmen op het grote klimrek. Ook aan oudere kinderen is gedacht met lasergame, boerengolf en Airplay. Volwassenen vermaken zich met borrelen en eten in het restaurant.

Pretparken, attractieparken en dierenparken

In Zeeland vind je verschillende pret- en attractieparken met water, dieren en speeltuinen. De parken zorgen voor heel wat uren vermaak. Deze drie trekpleisters zijn stuk voor stuk een aanrader.

4. Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder

Bij Neeltje Jans leer je niet alleen alles over water, je kunt er hier ook mee spelen. Vergeet de zwemkleren dus niet. Er zijn namelijk allerlei waterattracties, zoals met een rubberboot de waterglijbaan af. Ook zijn er zeehonden- en zeeleeuwenshows. Loop verder door de indrukwekkende walviswereld of trotseer een orkaanstorm. In het restaurant of op een van de terrassen kunnen jullie weer op adem komen.

5. Reptielenzoo Iguana in Vlissingen

Kinderen die gefascineerd zijn door reptielen, moeten naar Reptielenzoo Iguana: de grootste overdekte reptielenzoo van Europa. Hier zie je wel 500 reptielen, amfibieën en geleedpotigen uit de hele wereld. Van de giftige Keizerschorpioen van vijf centimeter tot de Netpython van zeven meter lang. Gluur ook even in de babykamer, waar eieren worden uitgebroed en je de jonge dieren ziet.

6. Toversluis in Sluis

Toversluis is een walhalla voor kinderen, met een binnen- en buitenspeeltuin. Ze rennen er in de rondte van de luchtkussens naar de klimrekken en duiken in de ballenbak. Ook is er een skelterbaan en een botenbak. Kinderen ouder dan acht jaar kunnen lasergamen. Ben je met de hele familie op stap? Gooi dan een strike op de bowlingbaan.

Binnenuitjes

Ook al heeft Zeeland de meeste zonuren van Nederland, ook daar regent het weleens. Gelukkig is er tijdens slecht weer van alles te doen. Kijk een leuke kinderfilm in een van de bioscopen of stap op de latten in SnowWorld Terneuzen. En zo zijn er nog veel meer binnenuitjes.

7. Binnenspeeltuinen

Aan binnenspeeltuinen geen gebrek in Zeeland. Five Star Farm is een speelboerderij in Kamperland, met een uitdagend speeltoestel van drie verdiepingen. Je kunt er een oogje in het zeil houden, want het heeft een open structuur. Verder is hier ook buiten van alles te doen, zoals skelteren en pony’s knuffelen. Bij Eeterij-Spelerij Vierlinden in Goes stap je de natuur in, maar dan binnen. Kinderen kunnen overal klimmen, glijden en zich verstoppen. In het midden staat een enorme boom met plekken om te ontdekken. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, met een speciale hoek met zachte materialen. Trampolinepark Street Jump in Vlissingen heeft verschillende area’s met steeds weer andere uitdagingen. Van tricks uitproberen bij de Big Airbag tot flikflaks oefenen op de langste trampoline in de Tumbling Lane.

8. Overdekte zwembaden

Denk je aan zwemmen in Zeeland, dan zie je jezelf misschien al pootjebaden in de zee. Maar op regenachtige dagen zorgt een overdekt zwembad ook voor heel wat waterpret. Er zijn genoeg binnenzwembaden in deze provincie. Zoals Aquamundo bij Port Zélande met een tropisch binnenzwembad, waterspeelplek en glijbanen. Roompot Beach Resort heeft een glijbaan en golfslagbad. Kijk op deze overzichtspagina waar de zwembaden te vinden zijn.

9. Boeiende musea

Ook zijn er verschillende musea in Zeeland. MuZEEum bespraken we al eerder als top 3 uitje in Zeeland. Maar ook Industrieel Museum Zeeland is een aanrader, waar je kijkt met je handen. Zelfs kinderen die niks hebben met industrie, worden enthousiast door de activiteiten en interactieve opstellingen. Is je kind gek op foto’s maken, dan is het Cameramuseum leuk. Daar leer je alles over onder andere het ontstaan van fotografie en de donkere kamer. Verder zijn er veel camera’s, toebehoren, levensechte taferelen en zoek- en puzzeltochten. Ook leuk: het Nationaal Brandweermuseum en Historyland met dino’s en gevechtsvliegtuigen.

Koop nu je tickets voor Industrieel Museum Zeeland en Historyland met korting via ANWB.

Bekijk nog meer ideeën voor je binnenuitje.

Uitjes in de natuur en rondom het water

In Zeeland is het water altijd dichtbij. Je kunt hier zwemmen, suppen, waterskiën, waterjumpen, kanoën en varen. Maar er zijn ook waterplekken met extra uitdagingen.

10. Zeeland Buitenland in Ouddorp

Aan de oevers van het Grevelingenmeer ligt een avontuurlijke plek: Zeeland Buitenland. Zie hier maar eens te survivallen op en over het water. Of steek je handen uit de mouwen en bouw een vlot. Er is hier zoveel te doen, dat een dag eigenlijk te kort is. Trek de waterschoenen en oude kleren maar aan, want vies en nat word je hier zeker.

11. Aquapark Splash in Ouddorp

Vanaf de N57 springen ze misschien al in het oog: de blauw-geel-groene springkussens die in het water liggen. Eenmaal bij Aquapark Splash aangekomen, wacht je een 48 meter lang parcours dat bestaat uit allerlei luchtspeelattracties voor jong en oud. Dat wordt klimmen, glijden en plonsen. Kinderen met zwemdiploma spelen hier veilig dankzij het ondiepe water en constante toezicht.

12. Wandelen en klauteren in de natuur

Duik met de kinderen de natuur in om de bossen, duinen en slikken te ontdekken. Bekijk de wilde pony’s, struin langs de bunkers of boek een georganiseerde tocht over de slikken. Ook zijn er verschillende kindvriendelijke wandelroutes van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Of ga de uitdaging aan met de ANWB Wandelchallenge. Kies voor de vijf kilometer lange route in Renesse, waarbij het kompas je langs unieke plekken leidt. Met de leuke opdrachten verdienen jullie ook nog eens punten. De route Kamperland is tussen de 12 en 13 kilometer lang. Échte klauteraars moeten in Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen zijn. Hoog boven de grond ga je van boom tot boom met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en allerlei andere klimonderdelen. Maak je borst maar nat, want er zijn zes verschillende parcoursen.