Utrecht

Wat te doen in Utrecht

Utrecht is een stad om verliefd op te worden. Als je van een drankje nipt op de levendige en eeuwenoude werven aan de grachten, als je na 465 treden het waanzinnige uitzicht vanaf de Domtoren bekijkt of als je met de wind door je haren langs de sfeervolle singels en parken fietst.

Deze moderne studentenstad met een rijk middeleeuws verleden ligt in het hart van Nederland. Het is een stad die zowel gasten als inwoners blijft verrassen en veroveren. Ze voert je mee langs charmante pleinen en steegjes met authentieke Utrechtse cafés, bijzondere eenmanszaakjes, hippe koffietentjes en wijnbars en prachtige historische en moderne schatten, zoals de eeuwenoude werven en het Rietveld Schröderhuis.

Utrecht is een verrassende mix van groots en intiem, en van historisch en modern. Zo vind je er exclusieve boetiekjes en grote winkelketens, schitterende monumenten en prijswinnende moderne architectuur, sfeervolle arthouses en spectaculaire megabioscopen, oude en moderne kunst, kleine muziekpodia en één van de grootste muziekpaleizen van Europa: TivoliVredenburg. Tijdens gezellige (streek)markten, Culturele Zondagen en feestelijke festivals is Utrecht op haar best.

Ontdek Utrecht voor een leuke dag uit!

Domtoren

Domtoren

Beklim de 465 traptreden van de Domtoren en ontdek allerlei bijzondere ruimtes.

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Op Fort Hoofddijk liggen de botanische tuinen - voor wetenschap én publiek.

Rietveld Schröderhuis

Rietveld Schröderhuis

UNESCO Werelderfgoed en architectonisch meesterwerk geënt op de idealen van De Stijl.

Leuke uitjes in Utrecht

Leuke uitjes in Utrecht

In Utrecht is nog veel meer te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum of het Griftpark.

Speciaal voor jou geselecteerd