Tips Eindhoven

Van leden, voor leden

Wie kent het beste de leukste plekjes, winkeltjes en bezienswaardigheden in Eindhoven? Juist: ANWB-leden die in Eindhoven wonen. Wij vroegen hen deze met ons te delen, zodat iedereen kan genieten van deze stad zoals de inwoners dat zelf doen.

Musea

Philips Museum

Het Philips Museum is gevestigd in het hart van Eindhoven, daar waar in 1891 Gerard Philips begon met het maken van gloeilampen. Hier is te zien en beleven hoe het begon met een kleine fabriek die uitgroeide tot een toonaangevend wereldconcern. Het hele gezin vermaakt  zich o.a. met Mission Eureka, een interactief en innovatief groepsspel over meer dan 100 jaar Philips-uitvindingen.

Van het gebaande pad

Lichtjesroute

Ieder jaar worden ter herinnering aan de bevrijding van Eindhoven in 1944 van 18 september t/m de 2e zondag in oktober lichten ontstoken langs een ruim 22 kilometer lang traject door de stad. De Lichtjesroute kenmerkt zich door beelden van herdenking en vrijheid en wordt gecombineerd met de illusie van ‘sprookjes in licht’, actuele onderwerpen en kenmerkende Eindhovense objecten.

Puur Eindhoven

GLOW

In november staat Eindhoven in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Met een looproute door de stad zie je zo'n 29 grote lichtkunstwerken variërend van complete gebouwen als lichtobject tot aan unieke bijzondere projecten. De lichtkunstwerken worden gemaakt door grote internationale lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. Ook fijn, het festival is gratis.

Strijp-S

Zonder Philips was Eindhoven nu misschien nog steeds een verzameling van een paar kleine dorpjes. Door de grote werkgelegenheid die het bedrijf schiep, maakte Philips het kleine dorp Eindhoven groot. Maar juist het vertrek van het bedrijf naar Amsterdam en allerlei andere plekken over de hele wereld, heeft er voor gezorgd dat het voormalige industrieterrein Strijp-S opnieuw tot bloei komt.

Dwaal met de Strijp-S Stories audiotour over het voormalige Philips-terrein en hoor de spannendste verhalen over heden en verleden van Strijp-S, waar innovatie altijd al de leidraad was. Hier is onder meer de Ontdekfabriek gevestigd: een plek waar kinderen naar hartenlust kunnen bouwen en ontdekken.

PSV Museum

Maak een reis langs 100 jaar bijzondere herinneringen van PSV met foto’s en unieke videobeelden op een interactieve manier en ontmoet zo de oude helden van de club. Breid je bezoek uit met een PSV Stadiontour en breng een bezoek aan het veld, de spelerstunnel en de kleedkamers! Ook kom je op bijzondere plaatsen zoals het Perscentrum, de Bestuursloge en de Sponsoretage.

Design platform

Kuierend door hartje stad, van Philips Museum naar Van Abbemuseum, kom je langs een oude kazerne (1825). In de Kazerne huist nu een design platform, goed voor ‘2.000 m² recent werk van toonaangevende designers’, maar je kunt er ook eten, drinken en zelfs slapen.

Dutch Design en Eindhoven

In oktober wordt elk jaar de het grootste design evenement van Noord-Europa, de Dutch Design Week georganiseerd in Eindhoven. Op 110 locaties verspreid door de stad tonen (inter)nationale ontwerpers hun kunst. Oude gebouwen in de stad zijn broedplaatsen voor jonge kunstenaars. Ontdek meer over de rol van design in Eindhoven met de gratis Dutch Design Eindhoven wandelroute.

De lanen in, de paden op

Groendomein Wasven

Het Groendomein Wasven is een prachtig natuurgebied in Tongelre, aan de rand van Eindhoven. Het omvat een landgoedbos met eeuwenoude lanen en bomen, een monumentale boerderij, weilanden en groente- en graanakkers. De boerderij biedt dagbesteding aan mensen met een beperking en herbergt een gasterij, bakkerij en tuinderij met biologische, fairtrade, seizoen- en streekproducten.

Down Town Gourmet Market

DOWN TOWN gourmet market is een sfeervolle hal met 21 verschillende keukens. Van Turkse specialiteiten, sushi, friet en tacos tot empenadas, hamburgers, Indiaas en Afghaans street food en oesters; je vindt er alles. 

Philips De Jongh Wandelpark

In het Philips de Jonghpark waan je je in het bos. Het is een wandelpark, gelegen in het stadsdeel Strijp in het noorden van Eindhoven.  Het is een prachtig park, met grasvelden afgewisseld met stukken bos in een kenmerkende Engelse landschapsstijl. Je kan heerlijk dwalen en verdwalen op de slingerende paden langs rododendrons en monumentale bomen die een bijzondere lichtinval creëren.

Taste Eindhoven

Proef de Lichtstad zoals Eindhovenaren dat doen tijdens een  4 uur durende culinaire wandeling door Eindhoven die gelardeerd met smakelijke verhalen en interessante weetjes over de geschiedenis en het dagelijkse leven in Eindhoven. De 6 proeflocaties die bezocht worden zijn met zorg uitgekozen.

Voor het hele gezin

preHistorisch Dorp

Beleef zes lang vervlogen tijdperken van 13.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige oorlog in het preHistorisch Dorp. Een gezellig dagje uit wordt een heuse tijdreis! De bewoners van preHistorie tot middeleeuwen vertellen je hun verhalen. En je mag zelf ook meedoen, bijvoorbeeld bij het bakken van Germaanse pannenkoeken. Dagelijks zijn er historische workshops  waaronder vuur maken, boogschieten, Fibula (Romeinse mantelspeld) maken, munt slaan, tin gieten, amulet maken etc. Tip: de boerderij van het PreHistorisch dorp is gratis te bezoeken, er zijn allerlei diertjes te vinden.

Speeltuin Philipsdorp

Een geheel omheinde speeltuin Philipsdorp van ongeveer 7.500 m2, leuk voor kinderen tot 5 jaar. Ze kunnen zich vermaken met o.a. wipkippen, kleuterschommels, een zitdraaimolen en kleuterzandbak.  Ook voor grotere kinderen is er van alles te doen. De kinderen kunnen er heerlijk spelen, het is er heel schoon.

Zoo Veldhoven

Zoo Veldhoven is een dierentuin vlakbij Eindhoven. Je wordt welkom geheten door de  papegaaien die je mag  voeren met speciale nootjes die bij de kassa verkrijgbaar zijn. Ook is er  een zeer uitgebreide collectie roofvogels en uilen. Verspreid over het park zijn er  speeltoestellen voor kinderen.  En de overdekte Bamboe Jungle is prima geschikt bij kouder of regenachtig weer.

De leukste uitjes in Eindhoven op een rij

We hebben de leukste uitjes voor je weekendje weg naar Eindhoven op een rij gezet. Sommige zijn gratis, op andere krijg je ledenvoordeel.

Boek de leukste uitjes in Eindhoven

Speciaal voor jou geselecteerd