Betoverend Breda

In de winter is het altijd sfeervolle Breda nog sprookjesachtiger dan anders. Houdoe, wij gaan!

Rondjes (disco)schaatsen op de schaatsbaan, genieten van feeëriek verlichte straten en pleinen en proeven van winterse lekkernijen bij de verschillende kerstmarkten: tijdens Betoverend Breda, van 14 december tot 6 januari, is deze toch al zo sfeervolle stad nog sprookjesachtiger dan anders. Een elf meter hoge, bewegende kerstboom vormt de kers op de taart.

Beste Binnenstad van Nederland

Nu heeft Breda al die sprookjesachtige toevoegingen eigenlijk niet nodig. De stad draagt niet voor niets de titel Beste Binnenstad van Nederland. Slenter maar gewoon eens door de straten en je komt om in de knusse restaurants, mooie musea en net-even-anders-boetiekjes.

Ook dit jaar weer iets te laat op pad voor de kerstcadeaus? Geen paniek, duik even conceptstore De Nieuwe Winkel in en je slaagt in één keer. Naast mooie kaarsen, serviesgoed, sieraden en originele kaarten scoor je hier ook het ultieme fluffy dekentje om de winteravonden onder door te komen. Extra fijn na zo'n dagje Breda.

3x doen

1. Vrijgezellig

Als je in Breda bent, kun je niet om het Begijnhof heen: een prachtig hofje uit de 13de
eeuw en een oase van rust midden in de stad.

2. Open huis(je)

Neem de kinderen mee naar het poortgebouw van het Begijnhof: daar vind je het Miniaturen- en poppenhuismuseum, met een indrukwekkende collectie.

3. Ambachtelijk

Bij Conceptstore Brandpunt kun je (kerst)cadeaus inslaan. Een espressootje tussen het shoppen door? Dat kan hier tegenwoordig ook.

3x smullen

1. Boekje erbij

Wel in voor een fijn nostalgisch, typisch Engels sfeertje? Ga naar restaurant Dickens & Jones. Daar kun je genieten van een uitgebreide high tea tussen de boekenkasten en grote portretten aan de muur.

2. Adellijk leuten

Vroeger was het stadspark Valkenberg de tuin van het Kasteel van Breda en alleen toegankelijk voor de adel. Gelukkig is het huidige T-huis, een mooi ontwerp van architect John Körmeling, nu voor iedereen open. 

3. Ja Breda

In een stad als Breda is het natuurlijk wel zaak je bourgondisch te gedragen. Dus: op naar de (zoveelste) gezellige lunchroom Ja Breda. Ga eens voor een wijnproeverij, high wine óf high beer.

Zin gekregen in Breda?

Zin in een tripje naar Breda? ANWB Ledenreizen heeft een leuke aanbieding voor je, waarbij geldt: hoe langer lid, hoe meer gratis extra's!

Bekijk aanbieding Breda met ledenvoordeel

Misschien vind je dit ook interessant:

10 tips voor een dagje uit in Breda
Wandeling: De achtertuin van Breda
Dagje Breda

Speciaal voor jou geselecteerd