Wat te doen in Roermond

Veel meer dan een Designer Outlet

Designer Outlet Roermond is een enorme trekpleister, maar gelukkig heeft de Limburgse stad en omgeving veel meer te bieden. Zak na een middagje shoppen onderuit bij de beachclub, bezoek het Cuypershuis in de oude binnenstad of trek de prachtige bosrijke omgeving in.

Binnenstad van Roermond

Roermond is een bisschopsstad met een sfeer die zuidelijk aandoet. In de binnenstad kun je lekker slenteren door mooie straten en interessante bouwwerken bewonderen. Het mooiste plein is het Munsterplein met daarop de Munsterkerk, maar ook de grote Sint Christoffel-kathedraal is een historisch bouwwerk van formaat. Op het Munsterplein vind je een standbeeld van Roermondenaar Pierre Cuypers, de beroemde architect van onder andere het Rijksmuseum en Centraal Station Amsterdam. Behalve het Munsterplein zijn ook de Markt en de Roerkade aanraders. Overigens kun je niet alleen in de Designer Outlet Roermond, maar ook in de binnenstad prima winkelen.

Designer Outlet Roermond is naar verluidt het grootste outlet center van noordwest Europa. In de meer dan 200 winkels is van alles te vinden op het gebied van mode en lifestyle, waarbij de kortingen je om de oren vliegen. Hou alleen wel rekening met de drukte. Vooral rond feestdagen en in het weekend kan het zo druk zijn dat er files staan richting de outlet en lange rijen bij de kassa’s.

Bij Sunset Lounge Beachclub Roermond, op nog geen 2 kilometer van Designer Outlet Roermond, heb je vanaf het houten strandpaviljoen waar uitzicht over de Maasplassen. Hier kun je heerlijk loungen met een hapje en een drankje.

Even een paar uurtjes onderuitgezakt in een luxe stoel genieten van een topfilm op enorm scherm? Foroxity Roermond, pal naast de Designer Outlet, heeft maar liefst 7 grote zalen en is van alle gemakken voorzien voor een onbezorgde en meeslepende filmmiddag of -avond.

Het historische centrum van Roermond leent zich uitstekend voor een mooie stadswandeling. Deze Roermond stadswandeling van 4 km, met uitgebreide beschrijving, neemt je mee langs alle bezienswaardigheden in de stad. Op deze manier krijg je een goed beeld van de monumentale gebouwen en de geschiedenis van de stad.

In de omgeving van Roermond zijn verschillende mooie fietsroutes te maken, zoals de Swalmroute (41 km) die langs de velden en bossen van het Swalmdal loopt en de Tungelroyse Beek-route (50 km), die een acht maakt door het Land van Peel en Maas. Het landschap bestaat uit beboste zandgronden, dorpjes, smalle wegen, akkers, graslanden, beken en kanalen.

De gemeente Roermond heeft maar liefst vier verschillende markten, waarvan drie in de binnenstad. Elke zaterdag is er een grote weekmarkt op de Markt voor het stadhuis en op woensdag staat een kleinere midweekmarkt rond de kiosk op het Munsterplein. In Swalmen staat elke vrijdagmiddag een redelijk uitgebreide weekmarkt op het Doctor Crasbornplein.

Een kwartier rijden van Roermond ligt het plaatsje Posterholt, met in het omringende bos het neogotische Kasteel Aerwinkel (1854), met een prachtig aangelegde Engelse landschapstuin. Op nog geen 4 km van het kasteel kunnen de kleintjes uitrazen bij PeeWee Posterholt, een kinderspeeldorp en kinderboerderij. Binnen heeft de speeltuin 2400 m2 en buiten zelfs 20.000 m2 aan ruimtes vol speeltoestellen, waaronder de grootste trampoline van Europa.

Hotel Roermond

Op 25 minuten rijden van de Designer Outlet Roermond zijn twee hotels waar de ANWB een mooi 3-daags arrangement mee heeft samengesteld. Het viersterrenhotel Bilderberg Château Holtmühle in Tegelen en het stijlvolle viersterren Bilderberg de Bovenste Molen, gelegen in een groene, bosrijke omgeving nabij de stad Venlo. Deze hotels zijn een mooi startpunt voor een bezoek aan Roermond en omgeving.

Speciaal voor jou geselecteerd