Tips Nijmegen

Van leden, voor leden

Nijmegen heeft zoveel meer te bieden dan de Nijmeegse Vierdaagse en een gezellige binnenstad. Wij zochten onze leden op in de stad en vroegen hen de leukste tips te geven zodat jij hier heerlijk kunt genieten van een leuke stedentrip.

Een weekendje Nijmegen volgens Nijmegenaren

Ook Nijmegen is onderdeel van onze speciale leden voor leden arrangementen. Onze leden geven weer genoeg tips voor jong en oud zodat jij precies weet waar je moet zijn in deze gezellige stad. Hou je van een actief weekendje weg, of wil je liever genieten van een romantisch weekendje weg? In Nijmegen kan het allemaal. De stad is ook ideaal voor een weekendje weg met het gezin. Bekijk hieronder de tips van onze leden en wie weet zit er wat voor jou tussen.

Wij vroegen onze leden welke bezienswaardigheden absoluut onmisbaar zijn tijdens een weekendje weg Nijmegen. Zij kwamen met de volgende tips.

St. Stevenskerk

Een bezoek aan Nijmegen is niet compleet zonder een bezoek aan de St. Stevenskerk. De kerk bevindt zich in het hart van de stad. Tijdens je bezoek aan de kerk kun je niet alleen de prachtige binnenkant bewonderen, maar ook de kerktoren beklimmen en een bezoek brengen aan de grafkelder. Kijk hier voor meer informatie.

Mariken van Nimwegen en Moenen

Aan de voet van de St. Stevenskerk kun je het beeld van de duivel Moenen vinden en als je de Grote Markt op wandelt zie je het standbeeld van Mariken van Nimwegen. Deze beelden zijn de hoofdfiguren in het verhaal van Mariken van Nimwegen wat zich voor een groot deel in Nijmegen afspeelt. Benieuwd naar het verhaal? Kijk dan hier.

Valkhofpark en bunker

Tegen het centrum aan bevindt zich het historische Valkhofpark. Aan het einde van de 18e en begin van de 19e eeuw werd dit park aangelegd rondom de resten van de Valkhofburcht. Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, is dit volkspark een heerlijke plek om even te ontspannen en tot rust te komen.

De Valkhofbunker is de enige van drie mitrailleurs bunkers die nog is overgebleven van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers werden destijds gebouwd om de Waalbrug en de omgeving te verdedigen. Bij een bezoek aan deze historische bunker leer je meer over de geschiedenis van Nijmegen en welke rol deze bunker gespeeld heeft bij het behouden van de stad. Kijk hier voor meer informatie.

Naast een mooie binnenstad met leuke bezienswaardigheden staat Nijmegen ook bekend  als een ideaal wandelgebied. Naast wandelroutes geven onze leden tips voor andere activiteiten die je kunt ondernemen in de gezellige stad.

Fiets huren

Een echte aanrader is om in Nijmegen een fiets te huren en op deze manier de stad leren kennen. Zo kun je naar Knodsenburg fietsen - een voormalig fort aan de noordoever van de Waal - richting het eiland Veur Lent via de nieuwe Lentloper brug. Een fietstocht naar het Dorp Ressen en Huize Doornik zijn ook zeker de moeite waard. Kijk hier voor een lijst met mooie fietsroutes.

Wandel door Kronenburg Park

Je kunt via de vaste wandelroute richting de stad lopen, maar een ander route is door Kronenburg Park. In het park kun je een kalkstenen leeuw vinden die destijds geschonken werd door Henri Leeuw sr. en zijn zoon Henri Leeuw jr. Beneden in het park is een vijver waar twee zwarte zwanen wonen en hebben ook een eigen huisje. Het park is perfect als je met je kinderen een wandeling wilt maken. Zo is er voor de kleintjes een speeltuin en een klein dierenpark waar o.a. herten, geiten en kippen wonen. Kijk hier voor meer informatie.

Wil je een weekendje weg met kinderen? Dan zijn er volgens onze leden ook genoeg dingen die je kunt doen en zien die leuk zijn voor het hele gezin.

Speeltuinen

Niks is zo leuk voor je kind als op verkenningstocht gaan in een speeltuin. Zo is er midden in een woonwijk de speeltuin Brakkefort. Naast alle faciliteiten die een standaard speeltuin heeft beschikt Brakkefort ook over onder andere twee trampolines, een familieschommel, een piratenschip en een groot speelkasteel. Kijk hier voor meer informatie.

Ook speeltuin de Leemkuil is een echte aanrader. Met meer dan 80 speeltoestellen verspreid over 3,5 hectare bos is de Leemkuil de grootste buitenspeeltuin in de regio. Zo vind je er onder andere gedeeltelijk ondergrondse glijbanen, een skelterbaan, twee trampolines en een piratenschip. Kijk hier voor meer informatie.

Is het weer minder goed? Breng dan een bezoek aan het klimpaleis in het Honigcomplex. Deze indoor speeltuin heeft een creatieve tint, zo is er een stepparcours, klimvulkaan, kinderdisco en nog veel meer. Ouders kunnen ook mee doen met workshops en oudhollandse spellen. Kijk hier voor meer informatie.

Labyrinth aan de Waalkade

In 1982 is in opdracht van Gemeente Nijmegen een Labyrinth gebouwd op de plek waar tot 1881 de Waalhaven lag. Het kunstwerk bestaat uit waterkanalen geordend in negen cirkels. Kinderen spelen hier vaak door van ring naar ring te springen of takjes te laten drijven in de met water gevulde geulen. Kijk hier voor meer informatie.

Pannenkoekenboot

Wat is er leuker dan pannenkoeken eten op het water? Geniet tijdens het varen niet alleen van de heerlijke pannenkoeken die de kinderen zelf mogen versieren, maar ook van het prachtige uitzicht over de skyline van Nijmegen. Kijk hier voor meer informatie.

De leukste uitjes in Gelderland

De provincie Gelderland heeft nog veel meer te bieden dan alleen de stad Nijmegen. We hebben de leukste uitjes voor je op een rij gezet: van museaNationaal Park De Hoge Veluwe tot wandelroutesfietsroutes en nog veel meer.

Boek de leukste uitjes in de provincie Gelderland

Speciaal voor jou geselecteerd