Afbouwen krediet

Vanaf je 75ste afbouwen openstaand saldo

In een snel veranderende wereld wordt steeds meer verwacht van banken en financiële instellingen verwacht. ANWB werkt samen met ICS. ICS is een financiële instelling en heeft een wettelijke zorgplicht. Als vaste klant met Gespreid Betalen Faciliteit wil je erop kunnen vertrouwen dat ICS haar zorgplicht nakomt en een verantwoord krediet biedt.

Openstaand saldo afbouwen vanaf 75ste

ICS wil voorkomen dat je na je 75ste nog een creditcardschuld hebt. Daarom blokkeert ICS vanaf 1 september 2021 creditcards met Gespreid Betalen Faciliteit als je ouder bent dan 75 jaar. Je kan dan geen nieuwe kredietopnames meer doen. Je mag het openstaande saldo uiteraard wel in termijnen afbetalen.

Ben je op 21 september 2021 75 jaar of ouder?

Geen zorgen: jouw card wordt niet onmiddellijk geblokkeerd. Je ontvangt eerst een brief per post waarin de blokkade wordt aangekondigd. In de brief wordt ook uitgelegd op welke manier je de creditcard nog wel kunt gebruiken en hoe een eventueel openstaand saldo kan worden terugbetaald.

Ik ben nog geen 75. Waarom ontvang ik toch een bericht?

De Algemene Voorwaarden voor van de Gespreid Betalen Faciliteit wijzigen. Dat moeten wij je altijd van te voren laten weten. Daarbij maakt het niet uit hoe oud je op dit moment bent.

Kan ik mijn creditcard behouden zonder Gespreid Betalen Faciliteit?

Dat kan, als je binnen 3 maanden het openstaande saldo inlost. Je creditcard wordt tijdelijk geblokkeerd totdat het openstaande saldo is terugbetaald. Je ontvangt eerst een brief per post waarin de termijn van 3 maanden wordt aangekondigd. Los je het openstaande saldo binnen drie maanden in, dan kan je de creditcard blijven gebruiken zonder Gespreid Betalen Faciliteit. Na ontvangst van het overzicht heb je dan 21 dagen om het openstaande saldo kosteloos terug te betalen. Zo kan je de creditcard prima blijven gebruiken voor het reserveren van een hotel of huurauto.

Ik wil niet tot mijn 75ste wachten met afbouwen. Hoe kan ik versneld terugbetalen?

Het is altijd mogelijk om zonder extra kosten extra af te lossen.  

Algemene voorwaarden voor gespreid betalen wijzigen per 1 september 2021

Voor de aanpassing is een wijziging in de algemene voorwaarden van de Gespreid Betalen Faciliteit nodig. Deze wijziging is ingegaan op 1 september 2021. De belangrijkste wijziging in de algemene voorwaarden is:

  • Aan het artikel over Ingang, duur en beëindiging van de Overeenkomst is de volgende voorwaarde toegevoegd: Wij blokkeren uw Card als u 75 jaar wordt. U kunt dan geen kredietopnames meer doen.

Bekijk de algemene voorwaarden hier op deze pagina.

Wil je de creditcard opzeggen? Bekijk dan hier hoe je dit kunt doen.