ANWB Visa Silver Card
25,- Cadeau

ANWB Visa Silver Card

 • Onmisbaar in je portemonnee
 • Overal veilig betalen
 • Met aankoopverzekering van 270 dagen en aflevergarantie
Aanvragen

ANWB Visa Silver Card

Vraag de ANWB Visa Silver Card nu aan en krijg € 25,- cadeau

De ANWB Visa Silver Card is de ideale keuze als je jouw creditcard wat vaker gebruikt. Of je de card nu binnen of buiten Nederland wil gebruiken. Veel online shopt of toch liever zelf een winkel bezoekt. Met deze creditcard zit je goed.

Goedkoopste keuze voor leden

De ANWB Visa Silver Card kost € 26,50,- per jaar. Een extra card aanvragen voor bijvoorbeeld een meerderjarig kind of je partner kost € 4,50,- per jaar. Als je de voordelen en prijs van de ANWB Visa Silver Card vergelijkt met andere aanbieders, ben je als ANWB lid het voordeligst uit met deze keuze. 

Bekijk het overzicht van alle ANWB creditcard kosten.

Onmisbaar i.c.m. Wegenwacht

Heb je pech onderweg en kom je stil te staan dan komt de ANWB Wegenwacht je te hulp. Soms is je auto niet direct te repareren. Wil je dan gebruik maken van vervangend vervoer, dan heb je een creditcard nodig om de borg voor dit voertuig te betalen. Heb je geen creditcard, dan zorgen we ervoor dat je op een andere manier op je bestemming komt.

Wereldwijd betaalgemak

Met je ANWB Creditcard betaal je snel en makkelijk. Afhankelijk van je financiële situatie kun je tot € 5000,- aan bestedingslimiet kiezen. Vrijwel al je aankopen zijn verzekerd. Bestel je online? Dan profiteer je bovendien van de Aflevergarantie: geld terug als je pakket niet (goed) aankomt. Ook buiten de landsgrenzen wil je niet zonder. Soms is een creditcard zelfs het enige betaalmiddel. Bijvoorbeeld bij het huren van een auto of boeken van een hotel. Ga je zelf rijden? Dan zul je merken dat je met een creditcard vliegenvlug door tolpoorten gaat. Ook bij pech onderweg biedt hij uitkomst: met je creditcard i.c.m. een Wegenwacht-pakket ben je zeker van een vervangende auto. Zo kun je onbezorgd je vakantie voortzetten.

Bestedingsruimte

Met de ANWB Creditcard kun je afhankelijk van jouw financiële situatie tot wel € 5000,- aan bestedingslimiet kiezen. Dat is fijn, want het betekent dat je altijd geld achter de hand hebt. Het door jouw gebruikte gedeelte van je bestedingslimiet betaal je maandelijks terug. Wil je daar niet op wachten? Je kunt via de ANWB Creditcard App simpel en snel een extra betaling doen. 

Zekerheid

Als je jouw aankopen met de ANWB Creditcard doet, zijn deze vrijwel altijd 270 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal of schade via de Aankoopverzekering. Komt je pakket niet, of niet goed aan en werkt de leverancier niet mee? Ook dan zit je goed met je creditcard. Via de Aflevergarantie krijg je namelijk gewoon je geld terug. En ICS doet meer! Zo monitoren zij 24/7 het betalingsverkeer op hun creditcards om fraude te voorkomen en detecteren. 

Extra's voor op vakantie

Niet alleen wordt de creditcard bijna overal geaccepteerd en heb je geen gedoe met vreemde valuta, je hebt ook nog eens extra zekerheid. Zo is er Noodgeld op Reis mocht je bestolen worden, staat de Reis Service Lijn klaar voor al je vragen en is bij een huurauto het eigen risico tot € 750,- gedekt bij schade.

Wanneer kun je een ANWB Creditcard aanvragen?

Je moet aan de volgende eisen voldoen om een ANWB creditcard te kunnen krijgen:

 • Je moet lid zijn van de ANWB;
 • Je bent 18 jaar of ouder;
 • Hebt een inkomen van minimaal € 1150,- netto uit werk of pensioen;
 • Je woont in Nederland;
 • Je hebt een Nederlands bankrekeningnummer (IBAN);
 • Je hebt de afgelopen 7 jaar geen betalingsachterstand gehad (dit controleren we via een BKR toetsing).

Voldoe je aan deze eisen? Dan neemt ICS (International Card Services) je aanvraag in behandeling. Voldoe je hier niet aan dat wordt je aanvraag direct afgewezen.

Wat kost het?

Voor de ANWB Visa Silver Card betaal je een jaarbijdrage. Deze is € 26,50. Het eerste jaar krijg je de creditcard gratis. Ben je nog geen ANWB-lid? Word dan eerst lid. De kosten van het lidmaatschap zijn € 15,50 per jaar.

Rekenvoorbeeld
Afname ANWB Visa Silver Card + ANWB-lidmaatschap (zonder Wegenwacht)


Jaar 1:

 • Jaarbijdrage ANWB Visa Silver Card: € 0,-
 • Jaarlijkse kosten ANWB-lidmaatschap: € 15,50
 • Totaalprijs: € 15,50

Na jaar 1:

 • Jaarbijdrage ANWB Visa Silver Card: € 26,50
 • Jaarlijkse kosten ANWB-lidmaatschap: € 15,50
 • Totaalprijs: € 42,-

Extra Card: een tweede pas voor een extra Card-houder kost € 4,50 per jaar en deelt de bestedingslimiet met de hoofdcardhouder.

Meer informatie over de kosten
 

Wanneer kun je een ANWB Creditcard aanvragen?

Je moet aan de volgende eisen voldoen om een ANWB creditcard te kunnen krijgen:

 • Je moet lid worden of zijn van de ANWB;
 • Je bent 18 jaar of ouder;
 • Hebt een inkomen van minimaal € 1150,- netto uit werk of pensioen;
 • Je woont in Nederland;
 • Je hebt een persoonlijk Nederlands IBAN (zakelijke rekeningen zijn niet toegestaan);
 • Je hebt de afgelopen 5 jaar geen betalingsachterstand gehad (dit controleert ICS via een BKR toetsing).

Voldoe je aan deze eisen? Dan neemt ICS (International Card Services) je aanvraag in behandeling. Voldoe je hier niet aan dan wordt je aanvraag direct afgewezen.
 

Zo werkt het aanvraagproces

1. Aanvragen
Vul het online aanvraagformulier in en houd je smartphone, inkomensgegevens en IBAN bij de hand.

2. Identificatie
Je ontvangt een e-mail uitnodiging van ICS met het verzoek je te identificeren. Volg de stappen. 
 

3. Beoordeling
Na identificatie beoordeelt ICS je aanvraag. Ze doen o.a. een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie. Als er meer informatie nodig is nemen ze contact met je op.
 

4. Levering
Als je aanvraag akkoord is ontvang je binnen ongeveer 10 werkdagen de door jouw aangevraagde creditcard.

Meer informatie over bovenstaande? Klik hier 
 

Vergelijk de ANWB Creditcards

Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Bekijk dan ook onze andere creditcards.

Bekijk ons aanbod

De ANWB Creditcards worden aangeboden door ANWB in samenwerking met ICS (International Card Services). ICS is een dochteronderneming van ABN AMRO N.V

Product en actievoorwaarden ANWB Visa Silver Card