Creditcard zonder BKR-toetsing

Bij een ANWB Visa Card, ANWB Gold Card en ANWB Mastercard vindt na aanvraag een BKR-toetsing plaats. Bij de ANWB Prepaid Creditcard word je echter niet getoetst bij het BKR.

Een negatieve BKR-registratie en toch een creditcard

Als je een negatieve BKR-registratie hebt, en toch een creditcard wilt, kan het dus redelijk lastig zijn om een creditcard aan te vragen. Maar een negatieve BKR-registratie betekent niet, dat je helemaal geen creditcard kunt aanvragen.

Er is een creditcard waarbij totaal geen rekening gehouden wordt met een BKR-registratie. Dat is de prepaid creditcard. Bij de aanvraag van dit type creditcard wordt door de verstrekker in geen enkel geval informatie ingewonnen over de kredietwaardigheid van de aanvrager. Hoe je er financieel ook voorstaat, er is dus nooit een belemmering om een prepaid creditcard aan te vragen.

Dit heeft te maken met het feit dat een prepaid creditcard in feite een debit card is. Op deze kaart stort je geld van jezelf en hierover krijg je rente. In die zin is de prepaid creditcard dus te vergelijken met een bankrekening. Tegelijkertijd heeft de prepaid creditcard echter ook de voordelen van een ‘gewone’ creditcard. Dat betekent dus dat je met deze kaart gewoon in het buitenland kan betalen of reserveringen af kunt sluiten.

Vraag Prepaid Card aan