Veelgestelde vragen

Met de ANWB Prepaid Card kunt u bij meer dan 27 miljoen acceptatiepunten wereldwijd betalen. Alleen al in Nederland kunt u op ruim 90.000 plaatsen terecht. Overal waar het Visa-logo wordt weergegeven, is de prepaid Card welkom. Ook in het buitenland. Enkele voorbeelden van wat u kunt betalen met uw ANWB Prepaid Card:

 • Brandstof
 • Restaurants
 • Bestellingen op internet
 • Kleding
 • Parkeren
 • Bioscoopkaartjes
 • Cd’s/dvd’s
 • Hotelovernachtingen

NB:  Bij betaling in een vliegtuig of bij tolwegen kan het voorkomen dat de Card niet te gebruiken is. Ook kan het voorkomen dat autoverhuurbedrijven geen prepaid Cards accepteren. Check dit altijd eerst.

Geef de vermissing van uw Card dan, zo spoedig mogelijk na de ontdekking, door aan ICS, afdeling Verlies & Diefstal: +31 (0) 20 - 6 600 611. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Uw Card wordt dan onmiddellijk geblokkeerd.

Bent u niet tevreden over de dienstverlening van International Card Services? Dan kunt u schriftelijk een klacht bij ons indienen. Stuur een brief naar:

International Card Services 
Postbus 23225 
1100 DS  Diemen

Is uw klacht niet naar tevredenheid opgelost? Dan kunt u terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening of bij een bevoegde rechter.

Voor de ANWB Prepaid Card betaalt u een jaarlijkse Card-bijdrage van € 20,-

U betaalt voor iedere storting op de Card standaard € 0,95. Voor iedere keer dat u een overboeking uitvoert van uw Card naar de bank betaalt u standaard € 0,95.

Zodra u met uw Card geld opneemt bij een geldautomaat betaalt u standaard 2% over het opgenomen bedrag.

Het kan voorkomen dat u een negatief saldo op uw prepaid Card heeft. Bijvoorbeeld wanneer er kosten voor de jaarlijkse bijdrage worden ingehouden en u niet genoeg saldo op uw prepaid Card heeft staan. Check daarom altijd regelmatig uw saldo in Mijn ICS of in de ANWB Creditcard App.

Heeft u een negatief saldo op uw prepaid Card? Dan incasseren wij het verschuldigde bedrag na het verschijnen van het eerstvolgende rekeningoverzicht. Als wij het bedrag niet kunnen incasseren en u betaalt dit bedrag niet zelf binnen 21 dagen na de datum bovenaan uw rekeningoverzicht terug, dan brengen wij een boete van 2% in rekening over het verschuldigde bedrag.

In tegenstelling tot andere uitgevers, hoeft u niet te betalen voor de inactiviteit, wanneer u de Card een aantal maanden niet gebruikt.

Betalingen en geldopnames die u in niet-Eurolanden doet met uw Card, worden omgerekend naar Euro's. Visa International gebruikt hiervoor een wisselkoers, die dagelijks opnieuw wordt vastgesteld. De wisselkoers wordt door Visa vastgesteld voor Visa Cards, vermeerderd met een opslag. ICS rekent voor de prepaid Card een koersopslag van 2%.

Geld storten kan via online bankieren of met een overschrijvingsformulier van uw bank. Het bankrekeningnummer (IBAN) van ICS voor:

 1. ABN AMRO Card-houders is NL75 ABNA 0844 9970 56
 2. ING rekeninghouders is NL43 INGB 0005 6353 34
 3. Rabobank rekeninghouders is NL88 RABO 0187 4987 92

Gebruik als betalingskenmerk uw ICS-klantnummer in de omschrijving.

Omdat het een prepaid Card is en u zelf uw saldo op de Card kunt bepalen vindt er geen financiële toetsing plaats en komt u in aanmerking voor de prepaid Card als u minimaal 18 jaar of ouder bent.

De aanvraagprocedure neemt ongeveer 2 weken in beslag. Dit is inclusief het verwerken van de aanvraag, het toesturen van een code en het toesturen van de Card.

Als uw Card beschadigd of onbruikbaar is, dan kunt u een vervangende creditcard aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met de ICS Servicedesk, 020 - 6 600 660

Online betalen is veiliger met Verified by Visa. Met uw Verified by Visa doet u aankopen met een extra wachtwoord of een e-Code. Niemand kan op deze manier online betalen met uw creditcard zonder uw toestemming. Als u voor de eerste keer gevraagd wordt om uw Verified by Visa-wachtwoord in te vullen, kunt u dit wachtwoord op dat moment aanmaken.

Mijn Card Online is je persoonlijke en beveiligde pagina op www.icscards.nl. Hier heb je een compleet overzicht van al je uitgaven en stortingen. Ook via de ANWB Creditcard App heb je altijd en overal inzicht in je transacties.

Download de ANWB Creditcard App voor iPhone 
Download de ANWB Creditcard App voor een Android telefoon

Als u een hotel boekt of een auto huurt met uw prepaid Card dient er voldoende geld op uw prepaid Card te staan. Het kan zijn dat u een periode niet over uw totale tegoed op uw Card kunt beschikken. Vaak vragen autoverhuurbedrijven een hoger bedrag aan bij de autorisatie van uw Card als een soort verzekering (borgstelling). Nadat u de auto heeft teruggebracht, wordt de reservering vrijgegeven en een transactie voor het juiste bedrag ten laste van uw prepaid Card in rekening gebracht. Hetzelfde kan gebeuren bij het reserveren van een hotel. Als het betreffende hotel de transactie voor het gereserveerde bedrag niet binnen 7 tot 10 dagen compleet maakt, wordt het bedrag automatisch vrijgegeven en heeft u weer beschikking over het betreffende bedrag. 

NB: Het kan voorkomen dat autoverhuurbedrijven geen prepaid Cards accepteren. Check dit altijd eerst.

De ANWB Prepaid Card is voorzien van het contactloos betalen logo. Dit betekent dat u bij betaalautomaten met dit logo en het logo van Visa contactloos kan betalen. Controleer het bedrag en houd uw Card kort tegen de betaalautomaat aan. Bedragen tot en met € 25,- kunt u betalen zonder uw pincode in te toetsen. Voor hogere bedragen moet u in de meeste gevallen uw pincode gebruiken. De betaalautomaat geeft aan of de betaling is gelukt. Per dag kunt u maximaal 5 contactloze transacties doen, tot een maximum van € 75,- per dag.

Contactloos betalen is veilig. Het maakt voor de veiligheid namelijk niet uit of u de Card in een betaalautomaat steekt of deze ertegenaan houdt. Wordt uw creditcard na verlies of diefstal gebruikt, dan vergoedt ICS deze betaling(en) in de meeste gevallen. 
Raadpleeg hiervoor de Algemene Voorwaarden.

Voordat de eerste contactloze betaling kan plaatsvinden, moet u met uw creditcard eerst een betaling met uw pincode hebben gedaan in een betaalautomaat.

Vrijwel alle producten die je betaalt met je prepaid Card, zijn vanaf de dag van aankoop 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging. Een veilig gevoel. Bovendien scheelt het je extra kosten. Je hoeft immers voor kostbare zaken geen extra verzekering af te sluiten.

Indien de Card-houder overlijdt, dan zal ICS vragen om het overlijden schriftelijk te melden. Nadat wij de brief en de overlijdensakte hebben ontvangen, krijg je van ons een brief. Hierin vind je informatie over het overboeken van het tegoed op de Card. Indien er geen tegoed aanwezig is, ontvang je een bevestiging van het opzeggen van de Card.

Het kan voorkomen dat een artikel dat u via internet heeft gekocht niet wordt afgeleverd. In dat geval draaien wij de betaling terug en hoeft u helemaal niets te betalen. Een zorg minder als u op internet winkelt.

Verdachte transacties worden direct gesignaleerd. International Card Services houdt dag en nacht de betalingen bij die met uw creditcard gedaan worden. Als wij serieuze vermoedens hebben dat een betaling verdacht is, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om dit te verifiëren.

Veilig online winkelen begint met onze Aflevergarantie. Als blijkt dat er fraude is gepleegd met uw creditcard, krijgt u uw geld terug. Als iemand anders de gegevens van uw creditcard misbruikt, loopt u dus geen enkel risico. Het blijft wel verstandig uw creditcard alleen te gebruiken op websites die u vertrouwt.

Bekijk de algemene voorwaarden

ICS houdt dag en nacht de betalingen bij die met uw creditcard gedaan worden. Als wij serieuze vermoedens hebben dat een betaling verdacht is, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om dit te controleren. Zorg er daarom voor dat uw actuele mobiele nummer en e-mailadres bekend zijn bij ICS.