Informatie

Prepaid creditcards verschillen van gewone creditcards op een aantal punten:

Alleen een positief saldo

Je betaalt altijd vooraf bij een prepaid creditcard. Je ontvangt dus geen gratis uitstel van betaling tot aan het einden van de maand zoals bij een gewone creditcard het geval is, omdat je je aankopen vooraf al hebt betaald. Doordat je vooraf betaalt, kun je alleen een positief saldo hebben. Je kunt nooit rood komen te staan, en het is ook niet mogelijk om aankopen in termijnen terug te betalen.

Doordat je niet rood kunt staan worden prepaid creditcards minder vaak aanvaard. Autoverhuurbedrijven accepteren ze bijna nooit. Je kunt meestal ook niet gebruik maken van reserveringen zoals bij hotels.

Geen BKR-toetsing

Omdat lenen is uitgesloten kan iedereen een prepaid creditcard aanvragen. Bij de aanvraagprocedure wordt geen BKR-toetsing gedaan. Er wordt dus niet gekeken naar uw inkomen of uw schulden.

Jaarlijkse bijdrage

De jaarlijkse bijdrage voor de ANWB Prepaid Creditcard is 20,-. 

Geld opnemen, storten en terugboeken

Als je de Prepaid Creditcard ontvangen heeft, kan je gelijk geld op je ANWB Prepaid Card storten via internetbankieren. De Prepaid Creditcard werkt daarna hetzelfde als een creditcard. Wereldwijd kunt u met de Prepaid Creditcard betalen, ook online.

Tarieven

De tarieven voor het gebruik van de ANWB Prepaid Creditcard:

  • Koersopslag: 2%
  • Geldopname uit automaat: 2%
  • Storten: € 0,95 per storting
  • Uitbetalen: € 0,95 per uitbetaling

Duur van de aanvraag

De aanvraagprocedure neemt ongeveer 2 weken in beslag. Dit is inclusief het verwerken van de aanvraag, het toesturen van een code en het toesturen van de Prepaid Creditcard.