De Prepaid Creditcard: hoe werkt het?

Niet beschikbaar

Een prepaid creditcard is super flexibel. Goedkoper dan de meeste normale creditcards en door iedereen aan te vragen. Hoe werkt een prepaid creditcard en waar is een prepaid creditcard te koop?

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard kun je zien als een oplaadbare creditcard, waarbij je vooraf geld op de kaart zet. Dit is dan gelijk je bestedingslimiet. Het wordt ook wel een debitcard genoemd: je neemt er immers geld mee op dat je zelf hebt gestort in plaats van dat je tijdelijk krediet leent van de creditcardmaatschappij. 

Hoe betaal ik met een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard werkt hetzelfde als een creditcard. Je kunt er mee betalen in winkels, restaurants of hotel of langs tolwegen. Waar je met een creditcard geld tijdelijk leent, moet je een debitcard vooraf opladen. Hierdoor zou je een ontoereikend saldo kunnen hebben in onvoorziene of noodsituaties. 

Waarom een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is handig om achter de hand te hebben, zeker ook voor aankopen in het buitenland en op internet. Verwacht je geen extra’s en ben je op zoek naar een basis creditcard? Dan is een prepaid creditcard een goede optie. Je weet exact wat je uit kunt geven en komt niet achteraf voor onverwachte kosten te staan. 

Hier vind je een overzicht van alle algemene voorwaarden die betrekking hebben op de ANWB Creditcards.

ANWB Prepaid Creditcard voorlopig niet beschikbaar