Zorgeloos op wintersport met je creditcard

Als je op wintersport gaat heb je liever geen gedoe met geld. Met een creditcard ben je sneller door de tolpoort, huur je makkelijker je skispullen en kun je veiliger betalen. Hoe werkt dat en welke creditcard is voor jou het handigst?

Voorbereiding

De voorpret voor je wintersportvakantie begint met het zoeken van een leuk hotel, appartement of huisje. Afrekenen doe je het makkelijkst met je creditcard. Bij veel hotels is dit zelfs de enige betaaloptie.

Wat veel mensen niet weten is dat je met een creditcard ook bij een hotelboeking aflevergarantie hebt. Stel dat je geboekt hebt via een reisorganisatie of bij een hotel en deze gaat plotseling failliet, dan kan de aflevergarantie dekking bieden voor de gemaakte kosten.

Daarnaast profiteer je met een creditcard automatisch van fraudepreventie. Als er serieuze vermoedens zijn dat er iets verdachts gebeurt tijdens een transactie, wordt automatisch contact met je opgenomen.

Reizen met je creditcard

Als je de tol met de ANWB Creditcard betaalt, ben je sneller door de tolpoorten. Geen gedoe met wisselgeld.

Bij het huren van wintersport-artikelen hoef je geen contante borg te betalen als je reserveert met je creditcard. Is er na de verhuurperiode geen schade, dan vervalt deze reservering. Ook handig om na je vakantie geen contant buitenlands geld over te hebben!

Wanneer je contant geld nodig hebt, kun je met een ANWB Creditcard bijna overal in het buitenland geld opnemen bij geldautomaten, direct in de juiste valuta. Meer informatie over geld opnemen.

Vrijwel alles wat je met een ANWB Creditcard koopt, is gratis minimaal 180 dagen lang verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dit is wel zo prettig als je net gekochte ski's gestolen worden.

Voordelen ANWB Visa Silver en ANWB Visa Gold Card

Heb je ter plekke nog kosten voor bijvoorbeeld skihuur en je skipas, dan is het wellicht handig om te kiezen voor een ruimere bestedingslimiet. Dat is mogelijk met de Visa Silver of Gold Card. Met een creditcard heb je altijd geld achter de hand voor noodgevallen, maar ook je creditcard kan gestolen worden. Bij de ANWB Visa Silver Card en de ANWB Visa Gold Card zit een optie 'noodgeld op reis' inbegrepen. Daarmee kun je altijd kosteloos contant geld aanvragen in geval van diefstal van je creditcard. Zo ga je echt onbezorgd op reis.

Creditcards vergelijken

Wil je weten welke creditcard het meest geschikt is voor jouw wintersport? Bekijk onze creditcards of vul de keuzehulp in.