Op wintersport met je creditcard

Zorgeloos onderweg

Als je op wintersport gaat heb je liever geen gedoe met geld. Met een creditcard ben je sneller door de tolpoort, huur je makkelijker je skispullen en kun je veiliger betalen. Hoe werkt dat en welke creditcard is voor jou het handigst?


Voordelen van een creditcard op wintersport

Het meenemen van een creditcard kan veel voordelen bieden tijdens een wintersportvakantie:

  • Hotel met aflevergarantie
  • Sneller door de tolpoorten
  • Geen contante borg bij auto - of skihuur
  • Aankoopverzekering
  • Noodgeld op reis

Hotel met aflevergarantie

De voorpret voor je wintersportvakantie begint met het zoeken van een leuk hotel, appartement of huisje. Afrekenen doe je het makkelijkst met je creditcard. Bij veel hotels is dit zelfs de enige betaaloptie.

Wat veel mensen niet weten is dat je met een creditcard ook bij een hotelboeking aflevergarantie hebt. Stel dat je geboekt hebt via een reisorganisatie of bij een hotel en deze gaat plotseling failliet, dan kan de aflevergarantie dekking bieden voor de gemaakte kosten.

Daarnaast profiteer je met een creditcard automatisch van fraudepreventie. Als er serieuze vermoedens zijn dat er iets verdachts gebeurt tijdens een transactie, wordt automatisch contact met je opgenomen.

Verzekerd

Vrijwel alles wat je met een ANWB Creditcard koopt, is gratis minimaal 180 dagen lang verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dit is wel zo prettig als je net de pech hebt dat je gekochte ski's gestolen worden.

Reizen met je creditcard

Onderweg naar je wintersportbestemming kom je vaak langs de ‘Zoll’ of ‘Peage’. Deze tolpoorten passeer je het snelst zonder gedoe met wisselgeld. Gebruik hier dus je ANWB Creditcard voor. 

Bij het huren van wintersport-artikelen moet je vaak borg betalen. Gebruik je je creditcard dan hoef je hier geen vooruitbetaling voor te doen. Dat betekent dat je meer ruimte overhoud op je betaalrekening of in je portemonnee. Het bedrag wordt op je creditcard gereserveerd en is er na de verhuurperiode geen schade, dan vervalt deze reservering.  Daarnaast hoef je met je creditcard geen vreemde valuta op te nemen en blijf je dus na je vakantie ook niet zitten met contact buitenlands geld. Heb je ter plekke nog kosten voor bijvoorbeeld skihuur en je skipas, dan is het wellicht handig om een ruimer bestedingslimiet aan te vragen of geld bij te storten op je creditcard.

Ga je buiten de Eurozone op wintersport dan krijg je te maken met een andere valuta. Door je creditcard te gebruiken hoef je geen grenswisselkantoor op te zoeken. Wil je toch contant geld gebruiken dan neem je dat met diezelfde creditcard gemakkelijk op bij geldautomaten in de juiste valuta. 

Meer informatie over geld opnemen

Noodgeld op reis

Met een creditcard heb je altijd geld achter de hand maar wat nou als je op reis bestolen wordt? Met de Visa Silver Card of ANWB Visa Gold Card kun je dan ondanks het ongemak gewoon door met je vakantie. Deze cards bieden namelijk ‘Noodgeld op reis’. Hiermee kun je in geval van diefstal van je creditcard kosteloos contact geld aanvragen.  Zo ga je echt onbezorgd op reis.

Creditcards vergelijken

Wil je weten welke creditcard het meest geschikt is voor jouw wintersport?

Bekijk onze creditcards