Zorgeloos (online) shoppen met je creditcard

Veilig winkelen met je creditcard wordt steeds makkelijker. In een gewone winkel kun je vaak al contactloos betalen en bij webwinkels hoef je maar een paar dingen in te vullen. Plus, je aankopen zijn meestal ook nog eens verzekerd.

Betalen met je creditcard

In een winkel kun je met een creditcard gewoon pinnen, net als met je bankpas. Het geld dat je pint wordt alleen soms wat later afgeschreven van je bankrekening. Het kan ook zijn dat de medewerker vraagt of je een handtekening wilt zetten op die pinbon, als bewijs dat jij akkoord bent gegaan met de transactie. Een extra wachtwoord zul je nooit af hoeven te geven in een restaurant, winkel of hotel. Soms wordt bij een betaling om een legitimatiebewijs gevraagd, maar over het algemeen zul je geen verschil merken met een betaling met je bankpas.

Webwinkelen met je creditcard

Wil je online betalen met je creditcard, dan vul je verschillende gegevens in. Er wordt dan sowieso gevraagd naar je eigen naam zoals deze op de creditcard staat, het creditcardnummer, de vervaldatum en de driecijferige verificatiecode, ook wel bekend als Card Verification Code (CVC). Deze code vind je achterop de creditcard. Een pincode zul je online nooit hoeven invullen, maar sommige bedrijven kunnen wel vragen om het bij de creditcard behorende adres of een extra wachtwoord.

Veilig online shoppen

Online shoppen is handig, makkelijk en snel; vanuit je eigen huis bestel je zo dat ene nieuwe boek of die gave sneaker. Er kunnen natuurlijk ook risico's aan online aankopen verbonden zijn, bij minder bekende websites bijvoorbeeld en daarom heb je bij de ANWB een 'Aflevergarantie' en een 'Aankoopverzekering'.

Stel je hebt met je ANWB-creditcard iets gekocht bij een webshop, maar het artikel wordt niet geleverd, in dat geval kun je gebruik maken van de aflevergarantie. ICS draait de betaling terug en jij hoeft niks te betalen. Ook zijn je aankopen door de aankoopverzekering minimaal 180 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging.

Rente, kosten en sparen

Wil je (nog) grotere aankopen kunnen doen, dan kun je de bestedingsruimte op je creditcard uitbreiden door er geld op te storten. Stel je creditcard heeft een bestedingslimiet van € 2.500,- en je stort er € 1.000,- op, dan is je totale bestedingsruimte € 3.500,-. Bij ANWB Creditcards ontvang je 0,01% rente als er meer dan € 500,- spaartegoed op je creditcard staat.

Creditcards vergelijken

Wil je weten welke creditcard het meest geschikt is voor jou? Bekijk onze creditcards.