Naar artikel

De ANWB Visa Card in Corona tijd

Zekerheid in onzekere tijden

Hoewel het Coronavirus nog niet helemaal uit onze levens is verdwenen, is er weer veel mogelijk. We mogen weer op vakantie. En wat hebben we er zin in hè! Extra voorzorgsmaatregelen zijn wel aan te raden, en één daarvan is zorgen dat je de ANWB Creditcard op zak hebt. We leggen je uit waarom.

Veiligheid en gemak bij het boeken van je vakantie

Een vakantie is een hele uitgave en vooruitbetalen is de norm. Met je creditcard heb je wat meer ademruimte. Je creditcard schrijft één keer per maand af dus hoef je niet op stel en sprong met geld te schuiven. Zoveel geld uitgeven, blijft soms wat spannend. Gelukkig hebben grote touroperators vaak de SGR garantie. Boek je een losse reis, dan ontbreekt dit vaak. Nóg een reden om je creditcard te gebruiken. Want gaat jouw hotel bijvoorbeeld failliet (het risico is nu groter dan ooit want de reisbranche heeft het heel zwaar), dan kun je via creditcardmaatschappij International Card Services (ICS) je geld terugvragen. 

Op 1,5 meter (of meer) betalen, hoe doe je dat?

In veel landen blijft afstand houden gewenst. Dat is lastig met cashgeld. Veel bedrijven weigeren dit dan ook. Met je creditcard kun je altijd betalen. Het gaat sneller, makkelijker, veiliger én kan op veilige afstand. Extra voordeel is dat vrijwel al je aankopen met je creditcard verzekerd zijn tegen verlies, diefstal of schade. En op de autovakantie ga je sneller door de tolpoorten, want er zijn er bijna altijd een aantal speciaal gereserveerd voor creditcardbetalingen. 

Eerste creditcard hulp op vakantie

Corona is maar één van de narigheden die je vakantie flink kan verzieken. Ziek, zwak en misselijk worden; het kan iedereen overkomen. Als je in het buitenland medische zorg nodig hebt, moet je dat vaak voorschieten. Krijg je Corona dan moet je vaak langer blijven, want je moet in quarantaine. Hoe handig is het dan, dat je extra geld achter de hand hebt met je creditcard. En dan nog iets. Waar vind je die zorg? De Reis Service Lijn staat voor alle ANWB Visa Silver en Gold Card houders 24/7 klaar om dit soort en andere vragen te beantwoorden.

Kies welke creditcard bij je past 

Heb je nog geen ANWB Creditcard? Bekijk dan snel welke bij jou past en vraag hem aan.

Vakantie extra's ANWB Visa Silver en Gold Card 

Extra verzekerd zijn, noodgeld op reis, 24/7 hulp en méér. Dat voelt goed!