ANWB Visa Gold Card

Met extra zekerheid en voordelen

Als ANWB-lid kun je heel voordelig een creditcard aanvragen. Met een ANWB Creditcard betaal je onderweg of op vakantie gemakkelijk, veilig en snel. En als je kiest voor de ANWB Visa Gold Card zijn vrijwel al je aankopen 365 dagen in plaats van 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging.

  • Wereldwijd veilig en snel betalen
  • Aankoopverzekering van 365 dagen
  • Noodgeld op reis
  • Eigen risico bij autohuur verzekerd
  • Tanken met korting
  • 38,50 per jaar (nu met € 25,- cadeautegoed)

ANWB Visa Gold Card aanvragen

(Actie)voorwaarden

Samenwerking ANWB en ICS

ANWB werkt samen met International Card Services B.V. (ICS), dé creditcardspecialist in Nederland. Je doet de aanvraag bij ANWB. Deze wordt doorgestuurd naar ICS, die je aanvraag vervolgens in behandeling neemt. Het kan zijn dat ICS je vraagt aanvullende gegevens op te sturen, zoals een salarisstrook of een afschrift van je bankrekening. ICS verzorgt vervolgens de uitgifte, administratie, en transactieverwerking van de ANWB Creditcards

Bij vrijwel iedere online en offline aankoop die je doet met je creditcard profiteer je automatisch van de extra zekerheid van de Aankoopverzekering. Dit houdt in dat je aankoop 365 dagen verzekerd is tegen diefstal, verlies en beschadiging.

Heb je iets besteld, maar wordt dit niet geleverd? Of gaat de vliegmaatschappij of hotelketen waar je hebt geboekt failliet? Met de Aflevergarantie van een creditcard krijg je bijna altijd je geld terug.

Met een creditcard heb je altijd geld achter de hand voor noodgevallen. Bijvoorbeeld als je op vakantie onverwachts voor medische kosten komt te staan. Je reis- of zorgverzekering zal dit vergoeden, maar het bedrag moet vaak eerst ter plekke betaald worden. Met een bankpas kun je soms niet meer dan € 500,- per dag betalen in het buitenland. Een creditcard heeft een ruimere bestedingslimiet en je kunt kosten achteraf betalen.

Als er meer dan € 500,- spaartegoed op je creditcard staat, ontvang je daarover 0,15% rente. Dit tarief concurreert met dat van spaarrekeningen bij banken (zonder voorwaarden). De rente wordt alleen vergoed over een spaartegoed tot maximaal € 1.000.000,-. 

Bij de ANWB Visa Gold Card zit de Eigen Risico Autohuur Verzekering en de Verkeersrechtsbijstandsverzekering Autohuur inbegrepen. Dit houdt in dat als je je huurauto betaalt met je ANWB Visa Gold Card, het eigen risico bij schade aan de huurauto automatisch verzekerd is tot maximaal € 1500,-.  De Verkeersrechtsbijstandsverzekering Autohuur biedt dekking tegen juridische kosten als je met je huurauto betrokken raakt bij een ongeval. Buiten Europa geldt voor deze verzekering een maximale dekking van € 15.000,-.

Met een Extra Card kunnen ook je partner of andere gezinsleden gebruik maken van alle gemakken en voordelen van betalen met een ANWB Creditcard. Bij de ANWB Visa Gold Card is de Extra Card gratis.

Met een ANWB Creditcard kun je korting opbouwen bij meer dan 700 aangesloten tankstations in Nederland. De korting bedraagt 5 cent per liter bij bemande en 3 cent per liter bij onbemande tankstations en geldt op benzine en diesel. Het gespaarde kortingsbedrag wordt ieder kwartaal op je creditcard gestort. Na het ontvangen van je ANWB Creditcard kun je je gratis inschrijven voor het tankprogramma.

Met een ANWB Gold Card heb je in het buitenland altijd beschikking over contant geld in geval van noodgevallen. Stel je portemonnee wordt gestolen op vakantie, dan kun je tot € 2.000,- contant geld aanvragen via de Visa hulplijn. Dit geld kun je vervolgens ophalen bij een bank in de buurt. Het bedrag dat je opneemt gaat van je bestedingslimiet af. 

De ANWB Visa Card is exclusief voor ANWB leden. Je kunt lid worden met of zonder pechhulp van de Wegenwacht. Na het lid worden ontvang je direct een lidmaatschapsnummer waarmee je een creditcard kunt aanvragen.

Bekijk lidmaatschap met pechhulp van Wegenwacht (vanaf 60,- per jaar)

Bekijk lidmaatschap zonder pechhulp (15,- per jaar)

Jonger dan 25 jaar?

Dan kun je wel in één keer lid worden en een creditcard aanvragen.

Lidmaatschap met creditcard voor jongeren

Bekijk alle (actie)voorwaarden

ANWB Visa Gold Card aanvragen