Reviewbeleid ANWB

Op anwb.nl zie je steeds meer reviews. Reviews over ANWB Private Lease, auto- en reisverzekeringen, Wegenwacht en de Fietspas. Maar waarom doet de ANWB aan reviews en hoe komen deze tot stand?

Je kunt er niet meer omheen. Reviews. Een steeds belangrijker middel als je je wilt orienteren op een product of dienst. Wat vinden anderen van deze dienst? Of, hoe zijn de gebruikservaringen van dit product of dienst? Aangezien reviews door 90% van de bezoekers als een meerwaarde wordt gezien, hebben we een transparant reviewbeleid opgesteld. 

Betrouwbaarheid

Op deze website staan alleen betrouwbare reviews van echte mensen. Geen nep reviews of automatisch gegenereerde reviews.
 

Voor iedereen

Iedereen kan een review achterlaten op deze website. Hiervoor heb je wel een ANWB-inlogaccount nodig. Deze kun je hier aanmaken. Je hoeft hiervoor geen ANWB lid te zijn.
 

Publicatie

Wanneer je een review plaatst op anwb.nl en deze aan de spelregels voldoet, wordt de review direct geplaatst. Je ziet 'm dus meteen verschijnen. Wanneer je review niet aan de spelregels voldoet, wordt deze niet geplaatst en krijg je daar een melding van. Je hebt dan de mogelijkheid om het taalgebruik aan te passen. Daarna wordt de review alsnog geplaatst.
 

Tonen op datum

De reviews worden getoond op datum van publicatie. 
 

Alle reviews zijn gelijk 

Bij reviews over sommige producten of diensten, verloten we iedere maand een ANWB cadeakaart van 50 euro onder de inzenders. Deze trekking wordt onafhankelijk en onpartijdig bijvoorbeeld door een notaris uitgevoerd. Hierbij wordt niet naar de inhoud van de review gekeken. Zowel negatieve als positieve reviews maken evenveel kans om te winnen.
 

Ook negatieve reviews

We zijn niet bang voor negatieve reviews. Wij zijn van mening dat negatieve reviews een belangrijk signaal is voor onze producten en of diensten. Wij doen er dan ook alles aan om zo snel mogelijk te reageren en samen het probleem of klacht op te lossen. Negatieve reviews worden daarom ook niet verwijderd. Alleen als reviews niet aan onze spelregels voldoen, worden ze van de site gehaald.
 

Geïmporteerde reviews

Wij hebben in het verleden gewerkt met externe review programma's. Momenteel zijn we bezig om deze reviews te importeren op onze website. Hierbij geldt ook dat we niet alleen de positieve reviews importeren, maar ook de negatieve. Bij deze reviews zal altijd worden vermeld dat dit om geïmporteerde reviews gaat uit een extern systeem. Deze reviews worden geïmporteerd onder 1 gebruikersnaam.

Zie ook: spelregels Community