Onderzoek naar 28 gemeenten: de resultaten zijn binnen

Onderzoek naar 28 gemeenten: de resultaten zijn binnen

Bekijk resultaten

Hoe denken ANWB-leden over....

Zorgeloos en met plezier onderweg is onze missie. Als het nodig is, komen we hiervoor in actie. Dankzij jou en de andere 4,4 miljoen ANWB-leden kunnen wij ons inzetten voor wat jij belangrijk vindt en laten we jouw stem horen in politiek Den Haag en bij de lokale politici.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 heeft de ANWB onderzoek gedaan naar zes belangrijke thema's waaronder duurzame mobiliteit en fietsveiligheid. Ruim 22.000 leden uit 28 gemeenten hebben meegedaan aan dit onderzoek.

De resultaten hebben we gestuurd naar lokale politici van de betreffende gemeenten. Nu de nieuwe bestuurders zijn benoemd en de akkoorden zijn gesloten hebben we bekeken of en hoe de ANWB – thema’s daarin zijn terug te vinden.
Bijna alle gemeenten stimuleren het fietsen en vergroenen de steden, ook omwille van klimaat – ontwikkelingen. Dit past in de trend naar meer ‘duurzaamheid’ en sluit goed aan bij de wensen van onze leden. Wat betreft verkeersveiligheid, parkeren en de transitie naar duurzame mobiliteit ziet de ANWB een wisselend beeld.

Resultaten per gemeente

 
Almere Amersfoort Amsterdam Arnhem
Assen Breda Delft  Den Bosch
Den Haag Eindhoven Emmen Enschede
Groningen Haarlem Leeuwarden Leiden
Lelystad Maastricht Middelburg Nijmegen
Oldambt Rotterdam Súdwest-Fryslân Terneuzen
Tilburg Utrecht Venlo Zwolle


Gemiddelde van alle gemeenten

Wat doet de ANWB

De ANWB blijft met gemeenten in gesprek over deze onderwerpen, met name over de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid in de stad en duurzaam verkeer en vervoer. De resultaten van het onderzoek nemen we daarin mee.