Koepel van Rijopleiding en Verkeerseducatie een feit

Voor de ANWB is het verbeteren van de verkeersveiligheid in Nederland een topprioriteit. Rijopleiders spelen daarin een cruciale rol. Er gaat veel goed in de branche, maar er is ook zeker ruimte voor verbetering. Daarom zijn wij blij dat er een koepel Rijopleiding & Verkeerseducatie wordt opgericht en de sector kan spreken met één stem. 

Het idee van de Koepel is niet nieuw. Het vormen van een koepelorganisatie was eerder ook al onderdeel van het rapport van de Alliantie Samen Sterk. Ook in het rapport Roemer is het vormen van een koepelorganisatie gesproken.

ANWB  is ervan overtuigd dat de Koepel kan helpen om het belang van verkeersveiligheid, en de bij ons aangesloten rijschoolhouders, te behartigen. De koepel zal bestaan uit 3 ‘kamers’: Een kamer van  rijopleidingen, een kamer voor uitgevers en een kamer voor opleiders. ANWB rijopleidingen zal deelnemen aan de kamer voor rijopleiding samen met BOVAG, FAM, LBKR, RST, VRB en VVRI. ANWB maatschappelijk zal toetreden tot de Raad van Toezicht.

Zie ook 

ANWB Rijopleiding