Tolvignet België

Wat gaat u betalen?


Voorbeelden en prijzen

Familie Sanders uit Maastricht heeft een kind op de kinderopvang in Lanaken, moeder zingt er op een koor, vers brood komt van de Belgische bakker en benzine van de pomp.

Deze grensbewoners gaan met hun twee auto’s rond de 200 euro aan Belgische tol betalen voor een jaar.


Koen en Marjolijn Kamphuizen uit Hillegom zijn Frankrijk-liefhebbers. Tijdens de mei- en zomervakantie rijden ze meestal door België. Daarbuiten komen ze ieder jaar wel een keer in België voor een lang weekend Ardennen of een dagje shoppen in Antwerpen of Peer.

Deze vakantiegangers moeten rekening houden met 35 euro aan Belgische tol voor een jaar.

De heer Munneke uit Terneuzen bezoekt maandelijks familie en kennissen in Dinteloord en Roosendaal. Daarvoor rijdt hij via Antwerpen want de route via de Westerscheldetunnel kost heen en terug 10 euro extra voor de tunnel per bezoek.

 

Rijdt hij via België dan is de kans groot dat hij twaalf keer een 10-dagen vignet  moet gaan kopen voor circa 85 euro.

Nicky de Visser gaat graag uit in Turnhout vanuit woonplaats Breda. Of ze gaat, hangt meestal af van haar stemming en de vrienden die mee kunnen gaan. Nicky zal in de toekomst moeten gaan plannen.

Voor een spontaan bezoek over de grens voor enkele uitgaansuren is een 10-dagen vignet nodig. Van tevoren via internet vastleggen en circa 7 euro overmaken.