Auto verkopen

Auto verkopen

Ben je van plan om je auto te verkopen? Hier geven we je tips en advies die kunnen helpen bij de verkoop van jouw auto.

Een auto verkopen

ANWB helpt met een 5-stappenplan om je auto te verkopen. Je kunt natuurlijk ook via de ANWB Verkoopservice je auto verkopen.

Kies voor gemak

Bij de ANWB Verkoopservice krijg je een gegarandeerde prijs en is je auto binnen 1 dag verkocht. Zonder gedoe wordt alles voor je geregeld.

Naar de ANWB Verkoopservice

Autowaarde berekenen

Wat is je auto op dit moment waard? We helpen je om snel achter de waarde bij koop of verkoop, de dagwaarde en de meeneemprijs van een (personen)auto te komen.

Bereken de waarde van je auto

In 5 stappen je auto verkopen

1. Verkoopkanaal kiezen

1. Verkoopkanaal kiezen

Verkoop je je auto zelf of ruil je hem liever in bij de dealer? En wist je dat je ook online, bijvoorbeeld via de ANWB Verkoopservice je auto kunt verkopen?

2. Verkoopprijs bepalen

2. Verkoopprijs bepalen

Om je auto te verkopen is het belangrijk te weten wat hij waard is. Maar hoe bepaal je de vraagprijs? Er zijn verschillende manieren om hierachter te komen.

3. Bezichtiging en proefrit

3. Bezichtiging en proefrit

Je hebt je auto te koop gezet, maar hoe ga je om met potentiële kopers? Wat doe je als iemand een proefrit wil maken? En welke verplichtingen heb je als verkoper?

4. Verkoop sluiten

4. Verkoop sluiten

Het is zover, jij en de koper zijn het eens over de prijs en de voorwaarden. Tijd om de koop vast te leggen in een koopovereenkomst.

5. Overdracht van de auto

5. Overdracht van de auto

De verkoop is rond. De auto moet nu nog officieel van eigenaar wisselen. Hoe gaat dat in zijn werk? En hoe regel je de betaling?