Trekauto van het Jaar 2015: MPV's

Groepswinnaar: Volkswagen Sportsvan

Zo verschillend als de auto’s zijn, zo 'close' zijn de uitkomsten. De meerwaarde van de duurdere Mercedes kunnen we niet ontdekken, waardoor deze als eerste afvalt. De Citroën is in het interieur de beste MPV, maar laat op de baan teveel punten liggen. De Golf Sportsvan doet het daar juist prima en is ruimtelijk en veelzijdig genoeg om MPV te heten. Daarom is hij winnaar van deze klasse.

Mercedes-Benz B200 CDI

Prijs vanaf: € 38.069

mercedes b klasse 2015De B-klasse is een family man in designerskleding. Het interieur is ruim en mooi van vorm en afwerking, maar door de dikke raamstijlen voel je je opgesloten. Op de weg is hij de klassewinnaar, de 136 pk sterke diesel is krachtig genoeg voor de caravan en de combinatie met de 7-traps automaat is fantastisch. Voor een Mercedes is de prijs nog niet eens zo gek, al is het vreemd dat er geen 12V-aansluiting of noodoplossing voor een lekke band vanaf kon.

Volkswagen Golf Sportsvan 1.4 TSI (150 pk)

Prijs vanaf: € 33.950

volkswagen sportsvan 2015Sportsvan is de naam voor de opvolger van de Golf Plus. Je krijgt het ‘welkom-thuis’-gevoel als je instapt, alles voelt vertrouwd aan. Functionaliteit is troef, echt spannend kunnen we het niet noemen. Wij rijden ‘m met een pittige benzinemotor gekoppeld aan een DSG-automaat. Zelfs bij 90 km/h blijft hij in de lane change prachtig op koers. De jury merkt op dat de Sportsvan een echte vakantieauto is.

Citroën C4 Picasso 1.2 PureTech 130

Prijs vanaf: € 24.490

citroen c4 picasso 2015Met zijn opvallende snoet is de Picasso een auto waar je van moet houden. Vanbinnen zet dat eigenzinnige door. De vormgeving en de ruimtelijke indeling zijn zeer verfrissend. Met een caravan die hij volgens het boekje mag trekken zakt de C4 Picasso met driecilinder motor door het ijs. We zien hetzelfde probleem als bij de C4 hatchback, namelijk dat het comfort niet overhoudt. Hij compenseert dat voor een groot deel met zijn veelzijdige interieur.

Bekijk de meetgegevens