Trekauto van het Jaar 2015 - Middenklasse

Groepswinnaar: Ford Mondeo Wagon

Een van de deelnemers in deze klasse is de VW Passat, de Auto van het Jaar 2015. Als trekauto stelt hij teleur. De Ford Mondeo Wagon is met een caravan erachter beter.

Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCI (150 pk)

Prijs vanaf: € 33.795

ford mondeo 2015De hagelnieuwe Ford Mondeo heeft een naam hoog te houden als het gaat om wegligging en veiligheidssystemen en dat vind je allemaal terug in deze kloeke middenklasser. De combinatie van motor en bak is geweldig voor iedereen die van ‘grote stappen, snel thuis’ houdt. Deze trekauto biedt zoveel ruimte dat je je geen zorgen hoeft te maken of de bagage wel meekan. De enige dissonant is het comfort op klinkers, dat laat te wensen over.

Volkswagen Passat 1.4 TSI sedan (150 pk)

Prijs vanaf: € 34.150

volkswagen passat 2015De ‘Auto van het Jaar’ stelt teleur als trekauto. De 150 pk TSI voelt niet krachtig genoeg. De motor moet hard werken en laat dat horen. Ook op de tussenacceleratie blijft hij als trekauto achter. Van binnen is het ‘Volkswagen-stijl’, dus degelijkheid troef. De chique, lage daklijn dicteert een eveneens lage instap, eenmaal binnen is de ruimte voorin riant. Opvallend is dat zelfs in de sedanuitvoering de kampeeruitrusting ruimschoots past.

Peugeot 508 SW 2.0 HDI (150 pk)

Prijs vanaf: € 35.380

peugeot 508 2015De Peugeot 508 SW loopt al even mee en kreeg recent een facelift. Hij staat op heel kleine afstand van de winnaar. De motor is magnifiek, hij rekent als beste van de klas af met spoorvorming. Hij is ook de stilste van het stel. De transmissie werkt wat hakerig. De bagageruimte is niet de ruimste van het stel, maar door zijn vorm wel uitstekend te gebruiken.

Mazda 6 Sportbreak 2.0 SkyActive-G (165 pk)

Prijs vanaf: € 33.990

mazda6 2015De Mazda6 is met afstand de meest imposante trekauto in deze groep. De enorme 19-inch velgen en het fraaie interieur zorgen voor een goede eerste indruk. Maar die sier heeft ook zijn keerzijde. De wielen dribbelen op slecht wegdek dat het een lieve lust is. De bagageruimte is weliswaar ruim, maar ook vrij ondiep en de stahoogte onder de achterklep is bescheiden. De prestaties houden als trekauto niet over. Zijn prijs is gezien zijn kwaliteiten gunstig.

Mercedes-Benz C-klasse 250 BlueTec 4Matic sedan

Prijs vanaf: € 56.995

mercedes c klasse 2015Mercedes is erin geslaagd om het ‘Mercedes-gevoel’ terug te brengen in de C-klasse. Hij straalt grandeur uit en rijdt haast sereen. Moeiteloos doet hij zijn kunsten op de baan. We zouden er zó mee doorrijden naar Zuid-Frankrijk. De jury spreekt wel van een ‘kermisinterieur’. De display die als een tablet op het dashboard staat, is een futuristische knipoog in het verder haast barokke binnenste. De C staat voor compact en dat merk je: de binnenruimte houdt niet over.

Bekijk de meetgegevens