Trekauto van het Jaar 2015: Compacte auto's

Groepswinnaar: Opel Corsa 1.0 5-deurs

De deelnemers uit de compacte klasse van de Trekauto van het Jaar 2015-verkiezing hebben het etiket ‘boodschappenautootje’ al lang achter zich gelaten. Door het volwassen karakter zijn ze het overwegen waard als caravan trekker.

Opel Corsa 1.0 5-deurs

Prijs vanaf € 16.095

opel corsa 2015De Corsa is een plezierige verrassing in deze verkiezing. De turbomotor levert al bij lage toeren zijn topprestaties. De kenmerkende driecilinder-roffel blijft mooi op de achtergrond. De gebruikte materialen en de onbeklede achterzijde van de achterbankleuning sluiten niet aan bij de ‘premium’ marktpositie die Opel nastreeft, maar de non-driving jury roemt de interieurruimte. In de Lane Change is hij heer en meester, zowel in zijn eigen segment als in de totale verkiezing.

Volkswagen Polo 1.2 DSG 5-deurs

Prijs vanaf: € 19.190

volkswagen polo 2015De Volkswagen Polo is een echte allrounder, ook met een caravan aan de haak. Met de 110-pk TSI viercilinder heeft deze trekauto een knoert van een motor voorin die zeker in de uitvoering met DSG-bak goed raad weet met de auto en caravan. Helaas is de motor allerminst stil. De Polo schiet als vakantieauto tekort op het punt ruimte, vooral achterin gaat het er krap aan toe. De hogere prijs vertaalt zich niet in meerwaarde ten opzichte van de concurrentie.

Skoda Fabia Combi 1.2 (90 pk)

Prijs vanaf: €  15.740

skoda fabia 2015De nagelnieuwe Skoda Fabia voelen we als trekauto in de Combi-versie aan de tand. Een prettige auto met bekende Volkswagen-techniek. De tegenwoordige Skoda’s zijn ruimtewonderen en de Fabia doet wat bagageruimte betreft daaraan mee. De inzittenden hebben het wat minder riant. Met nog geen € 16.000 is het een mooie aanbieding, maar mede vanwege het deinende onderstel komt hij als caravan trekker niet verder dan de laatste plaats.

Bekijk de meetgegevens