Trekauto van het jaar 2015

Trekauto van het Jaar 2015

Beste caravan trekkers in 5 categorieën

De Volkswagen Golf Sportsvan is Trekauto van het Jaar 2015. Jaarlijk kiest de Kampeer & Caravan Kampioen van de ANWB de beste caravan trekker. Dit jaar deden 19 auto's mee verdeeld over 5 categorieën. De Golf Sportsvan was niet alleen winnaar binnen zijn eigen groep, maar ook algemeen winnaar. ‘Hij heeft de stabiliteit van een lagere auto en de ruimte van een MPV’, aldus de onafhankelijke jury. Verder wordt hij bestempeld als ‘een echte vakantieauto’.

Meer trekauto’s met kleine motoren

Bij de 2015-editie van de Trekauto van het Jaar-verkiezing is duidelijk de trend waarneembaar van kleinere motoren. Dit zogenaamde downsizen van motoren resulteert in kleine driecilinder turbomotoren waar voorheen ongeblazen viercilinders gemeengoed waren, en in opgepepte viercilinders die de plek van dikke zescilinders innemen. Een aantal jaar geleden was het ondenkbaar, maar nu is ruim 25 procent van de testauto’s (5 van de 19) een driecilinder, de rest bestaat uitsluitend uit viercilinders.

Compacte auto’s ook geschikt voor caravan

Een andere ontwikkeling is dat kleine auto’s steeds volwassener worden en daardoor een goed alternatief zijn voor modellen uit een klasse hoger. Daarom zijn bewust een paar kleine auto’s aan het testpalet toegevoegd.

Groepswinnaars Trekauto van het Jaar

Groep A: compacte klasse

Groep A: compacte klasse

Opel Corsa 1.0 5-deurs

Groep B: compacte middenklasse

Groep B: compacte middenklasse

Peugeot 308 SW 1.2 THP

Groep C: middenklasse

Groep C: middenklasse

Ford Mondeo 2.0 TDCI  automaat

Groep D: MPV's

Groep D: MPV's

Volkswagen Golf Sportsvan1.4 TSI

Groep E: SUV's

Groep E: SUV's

Ford Kuga1.5 Ecoboost (110 kW)