Winterbanden bij SUV’s en terreinauto’s

Ook SUV's en terreinauto's hebben, naast de verplichtingen die in verschillende landen geldt, baat bij winterbanden. Voor gebruik in Nederland of op doorgaande wegen kunnen all season banden misschien voldoende zijn. Maar doemt er een besneeuwde bergpas op, dan zijn echte winterbanden de beste optie.

Winterbanden bij terreinauto's

De hard core terreinauto's hebben geen winterbanden, maar terreinbanden. Deze banden zijn vaak niet voorzien van M+S logo en voldoen dus niet aan de wettelijke 'winterbanden' eisen die in veel landen gelden. Je zult echte winterbanden moeten monteren om aan de regels te voldoen.

Winterbanden kopen: waar moet je op letten?

Bekijk de winterbandentest

SUV's en winterbanden

SUV's zijn meer geënt zijn op gebruik op de normale weg dan terreinauto's. Dit soort auto's is vaak voorzien van banden waar wel een M+S logo op staat, maar die eigenlijk niet of nauwelijks over winterse eigenschappen beschikken. Wettelijk gezien voldoen deze banden dus aan de eisen, maar technisch gesproken zijn ze niet veilig genoeg.

Ook voor SUV's geldt dat winterbanden in de winter de veiligste banden zijn. De juiste keuze hangt ook af van het gebruik van de SUV. Vooral in Nederland of op doorgaande wegen voldoen all seasonbanden. Maar ga je een besneeuwde bergpas op, kies dan winterbanden.

Winterbanden: alles wat je wilt weten

Bekijk ook de resultaten van de test bij all seasonbanden