Tips voor een fijne vakantie!

Miljoenen Nederlanders gaan jaarlijks één week of langer met de auto op vakantie. Veel Nederlanders moeten hun vakantieplannen nog vastleggen maar vast staat dat velen met de auto op pad gaan. De auto is immers nog steeds het nummer één vervoersmiddel en daarom kunnen we er niet omheen: tips voor de automobielende vakantieganger.

Haarspeldbocht bergpas

Bergen

Het rijden in de bergen is lang niet voor iedereen gesneden koek. We wonen immers in een bijzonder plat landje. En op vakantie willen er dan wel eens problemen ontstaan door bijvoorbeeld een gebrek aan kennis over de juiste rijstijl. Vaak stranden mensen met een oververhitte motor of arriveren ze met schroeiende remmen weer beneden. Hoe rijdt u nou precies in heuvels en bergen?

Autorijden in de bergen

Tunnel

Tunnels

In de bergen zijn vaak ook tunnels, lange, donkere tunnels. En daar zijn we in Nederland ook niet overal even bekend mee. Voor diegenen die komende zomer zulke of andere tunnels tegemoet gaan hebben we ook een aantal tips.

Tips voor tunnelgebruikers

Tanken

Tanken

Tanken in het buitenland. Zowel de namen van de brandstoffen als de kleur aan de tankzuil kunnen nogal afwijken van wat we gewend zijn in Nederland. Een van de belangrijkste tips is voor zekerheid te kiezen. Beter iets duurder tanken of even omrijden dan in de problemen te raken.

Tanken in het buitenland

Autopech

Pech

Eén van de vervelendste dingen is natuurlijk met pech stil komen te staan. Het kost niet alleen tijd, maar kan ook een hoop tijd in beslag nemen en in de ergste gevallen de hele vakantie overhoop gooien. Naast een top 5 van pechonderdelen ook een aantal tips om pech te voorkomen of op z'n minst de risico's te minimaliseren.

Top 10 autopech

Meer hulp bij pech onderweg