Veelgestelde vragen

ANWB Tanken met Ledenvoordeel

Hieronder vind je antwoord op de veelgestelde vragen over ANWB Tanken met Ledenvoordeel.

Let op: Tanken met Ledenvoordeel stopt

De afgelopen jaren kon je als ANWB-lid met ledenkorting tanken bij een aantal deelnemende tankstations. Eind maart 2021 stopt het kortingsprogramma Tanken met Ledenvoordeel. Je hiervoor aanmelden is dus niet meer mogelijk.


Afmelden

Je kunt je afmelden voor het ANWB Tanken met Ledenvoordeel programma via Mijn ANWB. Je ontvangt vanaf de volgende dag na afmelding geen korting meer. De opgebouwde korting wordt aan het eind van het kwartaal op je ANWB Creditcard gestort.


Tanktransacties

Op Mijn ANWB zijn al je tanktransacties in te zien, die je gedaan hebt met je ANWB Creditcard bij de deelnemende tankstations.

De korting die je hebt gespaard met ANWB Tanken met Ledenvoordeel wordt eenmaal per kwartaal uitgekeerd. Het spaartegoed wordt automatisch bijgeschreven op je ANWB Creditcard.
Heb je gespaard in;

Jan, feb, mrt: uitbetaling 4e woensdag in april;
Apr, mei, jun: uitbetaling 4e woensdag in juli;
Jul, aug, sept: uitbetaling 4e woensdag in oktober;
Okt, nov, dec: uitbetaling 4e woensdag in januari.

Nee dat kan niet, om te gaan sparen moet je je eerst aanmelden in Mijn ANWB.

Je kunt zelf nakijken of:

  1. de aanmelding op de juiste wijze heeft plaatsgevonden (vinkje zichtbaar in Mijn ANWB);
  2. of je hebt getankt met je ANWB Creditcard;
  3. het gaat om een tankstation dat deelneemt aan het ANWB Tanken met Ledenvoordeel programma;
  4. het gaat om een bemand of een onbemand tankstation;
  5. er op een dag getankt is waarop het tankstation zelf al een actie had en korting gaf.

Als dit allemaal klopt kun je contact opnemen met ANWB Leden Service Center op 088 - 269 22 22 of mail naar tanken@anwb.nl.

Er is geen limiet gesteld aan het maximaal te sparen bedrag.


Creditcards

Je kunt met alle ANWB Creditcards meedoen.

Meer informatie over ANWB Creditcards

Nee, creditcards anders dan die van de ANWB doen niet mee.

Ja, dan kan. 

Indien je niet in aanmerking komt voor een ANWB Creditcard, dan is het mogelijk om een ANWB Prepaid Creditcard aan te schaffen. Deze kost €20,-. Bij 10.000 km per jaar, verdien je gemiddeld €45 met het tankprogramma. De ANWB Prepaid Card heb je er dus na een jaar al uit. Bovendien kun je ook met een ANWB Prepaid Card genieten van de voordelen van een Visa Card.

 

Je kunt je afmelden voor het ANWB Tanken met Ledenvoordeel programma via Mijn ANWB. Zonder het uitwisselen van transactiedata met je ANWB Creditcard bij tankstations in Nederland kan je geen gebruikmaken van ANWB Tanken met Ledenvoordeel.


Tankstations en korting

Er zijn meer dan 900 deelnemende tankstations verdeeld over Nederland. Er komen geregeld nieuwe tankstations bij. Tankstations kunnen echter ook besluiten om te stoppen met het ANWB Tanken met Ledenvoordeel programma. Kijk voor het laatste overzicht in de ANWB Onderweg App of op Waar kan ik tanken

Ja, de korting via ANWB Tanken met Ledenvoordeel is 3 cent korting bij onbemande tankstations en 5 cent korting bij bemande tankstations op de prijs die je betaalt. Dus bovenop de korting die het tankstation direct verstrekt. Uitgezonderd zijn bijzondere tijdelijke acties van het tankstation, waarbij er bijvoorbeeld veel meer dan normaal bij dat tankstation korting wordt verstrekt, of andere tijdelijke acties, zoals bijvoorbeeld Dwaze Donderdagen. Tijdens dit soort acties krijg je geen korting via ANWB Tanken met Ledenvoordeel.

Ja, dat kan. 

Een bemand tankstation is een station waar je de transactie binnen aan een kassa afrekent (je spaart dan 5 ct per liter). Een transactie wordt als onbemand beschouwd als deze op een betaalterminal aan de pomp is afgerekend, ongeacht of er wel of niet binnen kan worden afgerekend, je ontvangt dan 3 ct per liter.

Nee, je ontvangt alleen korting op aanschaf van benzine (normaal of premium) of diesel (normaal of premium).

LPG loopt nog niet mee in het tankprogramma. De ANWB is bezig om tankstations te overtuigen ook korting te geven op LPG, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. De ANWB is afhankelijk van de medewerking van tankstations.


Overige vragen

Het programma ANWB Tanken met Ledenvoordeel is van de ANWB, ICS geeft alleen de gegevens van de tank transacties door.

Dat klopt aangezien dit een ANWB programma is. Je kunt geen rechten jegens ICS ontlenen met betrekking tot dit programma.

Met een Extra Card kan ook iemand anders, bijvoorbeeld je partner gebruik maken van alle gemakken en voordelen van een creditcard. Indien de hoofdcard is aangemeld bij het tankprogramma dan tellen transacties van de extra creditcard automatisch mee.

Voorwaarden tankprogramma