Peugeot 3008 Auto van het Jaar 2017

Peugeot wint van Alfa Romeo Giulia

De Peugeot 3008 is Auto van het Jaar 2017. In een spannende eindstrijd versloeg Peugeot de Alfa Romeo Giulia overtuigend met 23 punten verschil. Derde werd de Mercedes-Benz E-klasse.

Peugeot 3008 Autosalon Parijs 2016

Met 319 punten is de Peugeot 3008  door de Europese jury van de Auto van het Jaar verkiezing uitgeroepen tot Auto van het jaar 2017. De Alfa Romeo Giulia werd tweede met 296 punten. Lange tijd was het een nek-aan-nek-race. Maar uiteindelijk nam de Peugeot afstand en won. De Mercedes-Benz E-klasse werd derde en scoorde 197 punten.

Prijs is ook wegwijzer voor consument 

De bekendmaking was aan de vooravond van de belangrijkste autoshow van het jaar, de Salon van Genève in Zwitserland. De prijs betekent niet alleen ruime erkenning voor fabrikant Peugeot, maar is ook waardevol voor consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe auto. De 60 juryleden komen uit heel Europa en hebben hun sporen verdiend in de autojournalistiek. Bij hun keuze is onder meer duidelijk gelet op de mate van innovatie, op veiligheid en prijs/kwaliteitsverhouding. Zaken die ook voor de consument van belang zijn. Namens de ANWB zit redacteur Gert Wisse in de jury. Na een voorronde waarin uit alle nieuwe auto's van 2017 zeven finalisten werden genomineerd, vond de eindstrijd plaats.

Uitslag Auto van het Jaar verkiezing 2017

 
Peugeot 3008 319
Alfa Romeo Giulia 296
Mercedes-Benz E-klasse 197
Volvo S/V90 172
Citroën C3 166
Toyota C-HR 165
Nissan Micra 135

Peugeot 3008: fraai interieur en veilig

De Peugeot 3008 scoort vooral als het gaat om diens fraaie interieur en prettige weggedrag. Voorts biedt hij meer dan voldoende ruimte en is verkrijgbaar met de nodige high-tech veiligheidssystemen. De Alfa Romeo Giulia is vooral voor autoliefhebbers een schot in de roos. Met zijn fraaie, sportieve uiterlijk en krachtige motoren is het logisch dat ook deze auto veel waardering kreeg van de internationale jury. De Mercedes-Benz E-klasse dankt zijn punten vooral aan zeer hoogwaardige veiligheidstechnologie. Deze auto kan zo goed als autonoom rijden. Op het gebied van innovatie leverde hem dat de nodige punten op.

Meer over de verkiezing Auto van het jaar