Opel Astra is Auto van het Jaar 2016

Opel verslaat Volvo met miniem verschil

De Opel Astra is Auto van het jaar 2016. In een spannende eindstrijd versloeg de Astra de Volvo XC90 met slechts vijftien punten verschil. Derde werd de Mazda MX-5.

Met 309 punten is de Opel Astra door de Europese jury van de Auto van het Jaar verkiezing uitgeroepen tot Auto van het jaar 2016. De Volvo XC90 werd tweede met 294 punten. Een nek-aan-nek-race dus die werd beslecht in het voordeel van de Astra.De Mazda MX-5 werd derde en scoorde 220 punten.

Prijs is ook wegwijzer voor consument 

De bekendmaking was aan de vooravond van de belangrijkste autoshow van het jaar, de Salon van Genève in Zwitserland. De prijs betekent niet alleen ruime erkenning voor fabrikant Opel, maar is ook waardevol voor consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe auto. De 58 juryleden komen uit heel Europa en hebben hun sporen verdient in de autojournalistiek. Bij hun keuze is onder meer duidelijk gelet op de mate van innovatie, op veiligheid en prijs/kwaliteitsverhouding. Zaken die ook voor de consument van belang zijn. Namens de ANWB zit redacteur Gert Wisse in de jury. Ook hij gaf de Opel Astra veel punten, net als de Volvo XC90. Na een voorronde waarin uit alle nieuwe auto's van 2016 zeven finalisten werden genomineerd, vond de eindstrijd plaats.

Opel Astra

Astra biedt meeste waar voor je geld

De Opel Astra scoorde het beste als het gaat om de combinatie van innovatie en prijs/kwaliteitsverhouding. Hij biedt veel ruimte, vooral ook achterin, heeft veel high-tech aan boord en een mooi aanbod aan benzine- en dieselmotoren. De Volvo werd vooral gewaardeerd om zijn enorme hoeveelheid veiligheidsvoorzieningen, waarvan sommige zelfs uniek zijn. De Mazda MX-5 heeft zijn punten niet alleen te danken aan het feit dat de auto goed in elkaar is gezet, het is tevens een auto die voor heel wat rijplezier zorgt en een scherpe aanschafprijs heeft.

Meer over de verkiezing Auto van het jaar