Welke van deze 7 wordt Auto van het Jaar 2019?

Finalisten bekend, winnaar bekend in maart

De zeven finalisten zijn bekendgemaakt voor de eindstrijd van de Auto van het Jaar 2019 verkiezing. De winnaar wordt uitgeroepen op 4 maart 2019, aan de vooravond van de autosalon van Genève.

Zestig juryleden uit 23 Europese landen hebben de zeven genomineerden bekendgemaakt die strijden om de titel Auto van het Jaar 2019. Het gaat om de volgende auto’s:

Alpine A110

Citroën C5 Aircross

Ford Focus

Jaguar i-Pace

Kia Ceed

Mercedes-Benz A-klasse

Peugeot 508

 

Volvo XC40

Volvo XC40 geeft prijs door

Deze zeven auto’s zijn door de jury gekozen uit een lijst van maar liefst 42 auto’s die dit jaar nieuw op de markt zijn gekomen.  Daarbij hebben de juryleden gelet op zaken zoals prijs/kwaliteitsverhouding, vernieuwende technieken en veiligheid. De onderscheiding kan de consument helpen bij zijn keuze voor een nieuwe auto, en voor de industrie is het een grote erkenning van de kwaliteit en innovatie van hun product. Namens de ANWB zit autospecialist Gert Wisse in de internationale jury. De uitslag is op 4 maart 2019 aan de vooravond van de Salon van Genève. Momenteel is de Volvo XC40 de Auto van het Jaar. Die zal de prijs dus doorgeven aan een van de zeven hierboven genoemde auto's.

Meer over de auto van het Jaar verkiezing

Meer over de stemprocedure van de Auto van het Jaar verkiezing