Finalisten Auto van het Jaar 2018 bekend

Zes Europeanen en één Koreaan strijden om de titel

De jury van de Auto van het Jaar-verkiezing heeft de zeven kandidaten bekendgemaakt die strijden om de titel Auto van het Jaar 2018. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 maart 2018, aan de vooravond van de Salon van Genève.

De Europese merken zijn dit jaar sterk vertegenwoordigd in de eindstrijd voor de titel Auto van het Jaar 2018. Alleen de Kia Stinger komt uit het Verre Oosten, de andere zes auto’s hebben een Europese afkomst. De onderscheiding Auto van het Jaar helpt de consument bij zijn keuze voor een nieuwe auto. Voor de industrie is het een grote erkenning van de kwaliteit en innovatie van diens product. Uit de zogeheten 'long list' (waarin tientallen auto's stonden die dit jaar nieuw op de markt zijn verschenen) kiezen de 60 leden van de Europese jury zeven genomineerden. Een van de Nederlandse juryleden is Gert Wisse namens de ANWB. Kanshebbers voor de titel zijn volgens hem onder meer de Volvo XC40, Citroen C3 Aircross en de Seat Ibiza.

De genomineerden zijn:

Peugeot 3008 geeft prijs door

De huidige Auto van het Jaar is de Peugeot 3008. De Auto van het Jaar 2018 zal bekendgemaakt worden aan de vooravond van de Autosalon van Genève op 5 maart 2018. De volgende stap in het verkiezingsproces is dat de 60 internationale juryleden punten uitdelen aan de hierboven genoemde zeven kanshebbers. Zij verdelen 25 punten over minimaal vijf van de genomineerde auto’s, waarbij het hoogste cijfer een 10 is. Bovendien moeten de juryleden de punten per auto beargumenteren.

Meer over de stemprocedure van de Auto van het Jaar verkiezing