advertentie

Sneeuwkettingentest

Sneeuwkettingen beter dan bandenspray

Sneeuwkettingen bieden veel meer grip op sneeuw en ijs dan banden die zijn ingespoten met bandenspray. Dat blijkt uit de sneeuwkettingentest van de ANWB. Bijna alle geteste kettingen scoren goed; slechts één merk voldoet minder. Wie veilig met de auto op wintersportvakantie wil gaan, doet er goed aan kettingen te huren of te kopen, ook wie al winterbanden heeft.

ANWB sneeuwkettingentest - Pewag Servo

In totaal onderzocht de ANWB in 2011 negen sneeuwkettingen, twee bandenspray's en twee 'sneeuwsokken', hoezen die men over de band kan trekken om deze meer grip te geven. Van de geteste sneeuwkettingen scoorden bijna alle kettingen 'goed', alleen de snelmontageketting Thule K-Summit scoorde 'redelijk'.

Erg goed uit de test kwam Pewag met de Pewag Servo. In de ANWB Webwinkel kunt u diverse types van het merk Pewag sneeuwkettingen online bestellen.

Ook opvallend is de goede score van de Michelin Easy Grip II. Deze is gemaakt van koolstofversterkte kunststofkabel. In de meeste landen in de Alpen is deze nog niet toegestaan als er kettingplicht geldt, door het ontbreken van staal in de ketting.

Resultaten sneeuwkettingentest 2011

Bandenspray en sneeuwsokken

Sneeuwkettingentest

De spuitbussen met lijmachtige substantie blijken wel gebruiksvriendelijk, maar bieden weinig grip op sneeuw en ijs. De opgespoten laag blijkt bovendien snel weg te slijten. Sneeuwsokken bieden een redelijk grip op sneeuw en kunnen in Nederland eventueel gebruikt worden om het wegrijden makkelijker te maken. Voor wintersportomstandigheden presteren ze onvoldoende en zijn ze niet toegestaan als sneeuwkettingen verplicht zijn.

Sneeuwkettingenplicht

Sneeuwkettingen verplicht

Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde wegen waar zelfs winterbanden tekort schieten. In veel wintersportgebieden geldt in bepaalde omstandigheden een verplichting sneeuwkettingen te gebruiken. Wegen waar deze verplichting geldt, zijn te herkennen aan een rond blauw bord met een sneeuwketting erop >>>

Regels sneeuwkettingen en winterbanden in het buitenland

C160102_012_Campagne_WW_NL_Etalage_1520x855.jpg

Wegenwacht met korting

Sluit Wegenwacht® Nederland Standaard af en profiteer van voordeel! Krijg nu 10,- korting.

Kies nu je pakket
CrossSell-tomtom.jpg

TomTom Via 52 ANWB

Plan je routes waarmee je in realtime verkeersdrukte kunt vermijden!

Nu 159.-
Dakkoffers-Diverse.jpg

Diverse dakkoffers

Ruime dakkoffers voor op vakantie of wintersport.

Bestel in de webwinkel
Experts-winter.jpg

ANWB Auto Experts

Vind het antwoord op al je vragen over auto’s en deel je tips en ervaringen.

Autovraag