Zomerbanden test: 205/55 R16V

De zomerbanden testresultaten 2018 voor deze bandenmaat op een rij

Deze bandenmaat behoort tot de meest verkochte en vinden we onder veel modellen uit zowel de middenklasse als de grotere middenklasse. Denk hierbij aan auto’s als de Audi A3 en A4, BMW 1-serie en 3-serie, Ford Focus, Opel Zafira, Peugeot 2008, 307 en 308, VW Golf, Touran en Passat.

Zomerbandentest ANWB

Testresultaten zomerbanden 205/55 R16V

Merk/type

Eindoordeel

Prijsindi-
catie

Droog
20%

Nat
40%

Geluid
10%

Verbruik
10%

Slijtage
10%

Snelheids-
proef

Bestel bij KwikFit

Michelin Primacy 3 (1) 105,00 +/++ + Ø +/++ ++ Bestel
Bridgestone Turanza T001 Evo (2) 90,00 +/++ +/++ Ø + + Bestel
Continental PremiumContact 5  (3) 100,00 + + Ø +/++ + Bestel
Firestone Roadhawk (4) 80,00 +/++ + -/Ø +/++ +  
Hankook Ventus Prime 3 K125 (5) 85,00 +/++ + Ø + + Bestel
Semperit Speed-Life 2 (6) 85,00 + + Ø + +  
Pirelli  Cinturato P7 Blue (7) 100,00 +/++ Ø/+ -/Ø +/++ ++ Bestel
Esa-Tecar Spirit 5 HP (8) 95,00 + Ø/+ -/Ø +/++ +  
Kumho Ecsta HS51 (9) 75,00 Ø/+ + Ø + +  
Fulda Ecocontrol HP (10) 85,00 Ø/+ Ø/+ Ø + ++ Bestel
Goodyear EfficientGrip Performance (11) 100,00 +/++ Ø/+ Ø +/++ Ø/+ Bestel
Nexen N Blue HD Plus (12) 70,00 + Ø/+ Ø/+ + Ø/+  
Giti Premium H1 (13) 70,00 Ø/+ Ø/+ Ø + Ø/+  
Cooper Zeon CS8 (14) 80,00 Ø Ø Ø + +  
Vredestein Sportrac 5 (15) 85,00 +/++ Ø/+ Ø +/++ ++  
Infinity Ecosis (16) 70,00 Ø Ø Ø +/++ Ø/+
 
                   

Verklaring plussen, minnen en sterren

Zeer goed

Goed

Voldoende

Matig

Slecht

 

++ zeer goed Ø/+ ruim voldoende - onvoldoende
+/++ goed tot zeer goed Ø voldoende --/- slecht
+ goed -/Ø net onvoldoende -- zeer slecht

 

Extra uitleg bij bovenstaande tabel:

Prijsindicatie Gemiddelde prijs inclusief monteren, balanceren, verwijderingsbijdrage en btw
Verbruik Het verbruik is een indicatie voor de rolweerstand.
Wat betekenen de percentages in de tabel? De percentages onder de testcriteria geven de wegingsfactor in het eindoordeel aan.

Opmerkingen zomerbanden 205/55 R16V

 1. Michelin Primacy 3

  Testwinnaar. Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog en goed op nat wegdek. Zeer goede slijtvastheid (niet alleen beste uit de test maar met kop en schouders boven de rest).
 2. Bridgestone Turanza T001 Evo

  Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog en op nat wegdek (beste uit de test).
 3. Continental PremiumContact 5 

  Band met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle onderdelen. Goed op droog en op nat wegdek. Laagste verbruik uit de test.
 4. Firestone Roadhawk

  Nieuw product van Firestone met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog en goed op nat wegdek. Lawaaiiger dan gemiddeld (buiten de auto).
 5. Hankook Ventus Prime 3 K125

  Band met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog wegdek (beste uit de test).
 6. Semperit Speed-Life 2

  Band met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle onderdelen. Goede rapportcijfers op 4 van de 5 testonderdelen op nat wegdek en goed eindcijfer op nat.
 7. Pirelli  Cinturato P7 Blue

  Goed tot zeer goed op droog wegdek, een zeer goede slijtvastheid en een laag verbruik. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek (en die bevinden zich op het onderdeel aquaplaning dwars). Meest lawaaiige band uit de test.
 8. Esa-Tecar Spirit 5 HP

  Goed op droog wegdek, verbruik en slijtvastheid. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek (en die bevinden zich op het onderdeel remmen nat). Lawaaiiger dan gemiddeld (buiten de auto).
 9. Kumho Ecsta HS51

  Goed op nat wegdek en goede slijtvastheid. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op droog wegdek (testonderdelen rijeigenschappen en veilig weggedrag; remmen droog is wel heel goed).
 10. Fulda Ecocontrol HP

  Band met een zeer goede slijtvastheid. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op zowel droog als nat wegdek.
 11. Goodyear EfficientGrip Performance

  Goed tot zeer goed op droog wegdek en een laag verbruik. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek (remmen en wegligging) en op slijtvastheid.
 12. Nexen N Blue HD Plus

  Goed op droog wegdek en de stilste band uit de test. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek (aquaplaning en wegligging) en op slijtvastheid. Hoogste verbruik uit de test (maar nog wel als goed beoordeeld).
 13. Giti Premium H1

  Nieuw merk (van GT Radial) met een gewogen eindcijfer op 3 sterren niveau (dwz. voldoende ipv. goed). Ten opzichte van de toppers zijn er lichte tekortkomingen op droog wegdek, op nat wegdek en op slijtvastheid.
 14. Cooper Zeon CS8

  Band met gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau (dwz. voldoende ipv. goed). Ten opzichte van het 4-sterren niveau (goed) zijn er duidelijke tekortkomingen op droog en op nat wegdek (op beide onderdelen laagste scores uit de test).
 15. Vredestein Sportrac 5

  Goed tot zeer goed op droog wegdek en een zeer goede slijtvastheid. Afgewaardeerd naar 3 sterren door lichte tekortkomingen op nat wegdek en vervolgens naar 2 sterren door uitval tijdens de snelheidsproef (meermaals ANWB testprogamma niet doorstaan, ECE-R30 progamma wel).
 16. Infinity Ecosis 

  Band met gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Ten opzichte van het 4-sterren niveau (goed) zijn er duidelijke tekortkomingen op droog, op nat en op slijtvastheid. Afgewaardeerd naar 2 sterren door uitval tijdens de snelheidsproef (meermaals ANWB testprogamma niet doorstaan, ECE-R30 progamma wel).