Winterbanden test: 175/65 R14 T

De winterbanden testresultaten 2014 voor deze bandenmaat op een rijtje

Hier vind je alle testresultaten van de Winterbandentest 2014 in maat 175/65 R14 T. Deze bandenmaat wordt vaak gemonteerd onder auto's zoals de Fiat 500, VW Up, Renault Twingo, Citroën C3 en Ford Ka.

Testbaan winterbandentest

Testresultaten winterbanden 175/65 R14 T

Merk/type.

Eindoordeel

Prijsindi-
catie

Droog
15%

Nat
30%

Sneeuw
20%

IJs
10%

Geluid
5%

Verbruik
10%

Slijtage
10%

Snelheids-
proef

Bestel bij KwikFit

Continental WinterContact TS850 (1) 78,00 + +/++ + + Ø + ++  
Dunlop SP Winter Response 2 (2) 78,00 + + +/++ + Ø/+ +/++ + Bestel
Michelin Alpin A4 (3) 82,00 + + + + -/Ø + ++ Bestel
Firestone Winterhawk 3 (4) 71,00 + + + + Ø +/++ +  
Esa+ Tecar Super Grip 7+ (5) 45,00 + Ø/+ + + Ø + +/++  
Vredestein Snowtrac 3 (6) 74,00 + Ø/+ + + - +/++ +/++ Bestel
Fulda Kristall Montero 3 (7) 71,00 + Ø/+ +/++ + -/Ø +/++ + Bestel
Pirelli Snowcontrol Serie 3 (W190) (8) 78,00 Ø/+ + + + -/Ø + + Bestel
Sava Eskimo S3+ (9) 67,00 Ø/+ Ø/+ +/++ Ø/+ -/Ø +/++ +  
Toyo Snowprox S943 (10) 72,00 +/++ Ø/+ + + Ø +/++ +  
Hankook Winter i*cept RS (W442) (11)

77,00

+ Ø/+ Ø/+ Ø/+ -/Ø +/++ +/++  
GT Radial Champiro Winterpro (12) 63,00 Ø/+ Ø Ø Ø -/Ø + +  
Star Performer SPTS (Winter AS) (13) 59,00 Ø/+ -/-- Ø/+ Ø -/Ø + +/++  
Cooper WM-SA2 (Weather-Master) (14) 68,00 +/++ -/-- -/Ø Ø -/Ø + +  

 

Verklaring plussen, minnen en sterren

Zeer goed

Goed

Voldoende

Matig

Slecht

 

++ zeer goed Ø/+ voldoende - onvoldoende
+/++ goed tot zeer goed Ø voldoende --/- slecht
+ goed -/Ø net voldoende -- zeer slecht

 

 

Extra uitleg bij bovenstaande tabel:

Prijsindicatie Gemiddelde prijs inclusief monteren, balanceren, verwijderingsbijdrage en bt
Verbruik Het verbruik is een indicatie voor de rolweerstand.
Wat betekenen de percentages in de tabel? De genoemde percentages in de tabel zijn de zogeheten wegingsfactoren. Sommige onderdelen tellen zwaarder mee in het eindoordeel dan andere. Bekijk de resultaten ook met in uw achterhoofd wat voor u zelf belangrijk is. Bijvoorbeeld, als u maar erg weinig rijdt is slijtvastheid van minder belang. 

 

Printversie testresultaten

 

Opmerkingen bij de banden

 1. Continental WinterContact TS850

  Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot  zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria. Beste uit de test op nat wegdek en een zeer goede slijtvastheid.
 2. Dunlop SP Winter Response 2   

  Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria. Beste uit de test op sneeuw (samen met Fulda en Sava) en laagste verbruik uit de test. Slijtvastheid nog goed maar iets hoger dan het gemiddelde (van deze test).
 3. Michelin Alpin A4

  Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria. Laagste slijtage uit de test en kan aanmerkelijk meer kilometers (50-60%) maken dan het gemiddelde.
 4. Firestone Winterhawk 3

  Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria. Slijtage iets hoger dan het gemiddelde en nog net aan de goede kant van de grens tussen goed en ruim voldoende.
 5. Esa+ Tecar Super Grip 7+

  Band die vooral voor de Zwitserse markt ontwikkeld is maar ook in NL wordt aangeboden. Niet direct aan particulieren maar via bij Techno aangesloten garages (ca 600, kijk op www.technobenelux.nl) Goede scores op vrijwel alle testonderdelen maar lichte tekortkomingen op nat wegdek (afwaardering).
 6. Vredestein Snowtrac 3

  Goede scores op vrijwel alle testonderdelen. In vergelijking met de toppers lichte tekortkomingen op nat wegdek waardoor de band is afgewaardeerd. Meest lawaaiige band uit de test.
 7. Fulda Kristall Montero 3

  Goed tot zeer goed op sneeuw (beste uit de test samen met Dunlop en Sava). Goede prestaties op vrijwel alle testonderdelen maar afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek. Slijtage is wat hoger dan gemiddeld en zit nog net aan de goede kant van de grens tussen goed en ruim voldoende.
 8. Pirelli Snowcontrol Serie 3 (Winter190)   

  Goed op nat wegdek en op sneeuw en ijs. De slijtage is wat (ca. 10%) hoger dan gemiddeld maar zit nog wel aan de goede kant van de  grens tussen goed en ruim voldoende. Op droog wegdek zijn er tekortkomingen waardoor de band is afgewaardeerd.
 9. Sava Eskimo S3+

  Band met een gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goed tot zeer goed op sneeuw (beste uit de test samen met de Dunlop en Fulda). Tekortkomingen op droog wegdek en op nat wegdek. Slijtage iets hoger dan het gemiddelde van dit (goed scorende) testveld.
 10. Toyo Snowprox S943

  Beste score uit de test op droog wegdek. De slijtvastheid is wat minder dan gemiddeld maar nog (net) goed. Op nat wegdek zijn er tekortkomingen waardoor de band is afgewaardeerd.
 11. Hankook Winter i*cept RS (W442)

  Band met een gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Laag verbruik en een goede slijtvastheid. Tekortkomingen op sneeuw, op ijs en op nat wegdek.
 12. GT Radial Champiro Winterpro

  Volgens opgave van de fabrikant is deze band vanaf (productieweek) DOT2814 gewijzigd ten opzichte van de door ons geteste exemplaren. Band met een gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Er zijn lichte tekortkomingen op droog wegdek en duidelijke tekortkomingen op nat wegdek, op sneeuw en op ijs.
 13. Star Performer SPTS (Winter AS)

  Volgens opgave van de fabrikant is deze band vanaf (productieweek) DOT2214 gewijzigd. Tekortkomingen op droog wegdek, op sneeuw en op ijs. Slecht op nat wegdek waardoor de band is afgewaardeerd.
 14. Cooper WM-SA2 (Weather-Master)

  Beste score uit de test op droog wegdek (samen met Toyo). Zwak op sneeuw en ronduit slecht op nat wegdek (afwaardering).

Printversie testresultaten