All-seasonbanden test: 205/55 R16 V

De testresultaten 2016 voor de all-seasonbanden in deze bandenmaat op een rijtje

Hier vind je alle testresultaten van all-seasonbanden uit de Winterbandentest 2016 in maat 205/55R 16 V. Deze bandenmaat wordt vaak gemonteerd onder auto's zoals de Ford Focus, Opel Astra, Peugeot 308 en VW Golf.

Winterbandentest ANWB auto Mazda

Van de all-seasonbanden zijn de tests op sneeuw, ijs, nat wegdek, verbruik en geluid samen met de winterbandentest uitgevoerd. De slijtagetests zijn voor de helft in de zomer uitgevoerd en voor de helft in de winter om de slijtage zowel bij lagere als bij hogere temperaturen te beproeven. De tests op droog wegdek zijn in de zomer uitgevoerd. De prestaties van de all-seasonbanden zijn hierbij niet alleen onderling vergeleken maar ook met de prestaties van zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter. Alleen zo kunnen we beoordelen of de all seasonbanden een echt alternatief vormen voor gebruikers.

Als referentie zijn in de tabel de scores van een goede (4-sterren niveau) zomer- en winterband opgenomen. Deze referentiebanden hebben niet mee gedraaid in de slijtagetests, want we laten geen auto's op zomerbanden rijden in de winter en geen auto's op winterbanden in de zomer. Merk op dat veel all-seasonbanden in de zomer niet beter of zelfs minder scoren dan een goede winterband. En rijden op winterbanden in de zomer raden we af.

All seasonbanden test: 205/55 R16 V

Merk/type

Eindoordeel

Prijsindi-
catie

Droog
15%

Nat
30%

Sneeuw
20%

IJs
10%

Geluid
5%

Verbruik
10%

Slijtage
10%

Snelheids-
proef

Bestel bij KwikFit

Michelin CrossClimate (1) 110,00 + + Ø + Ø/+ +/++ ++  
Vredestein Quatrac 5 (2) 100,00 Ø Ø Ø/+ + Ø/+ +/++ +/++ Bestel
Nokian Weatherproof (3) 100,00 -/Ø Ø/+ +/++ Ø/+ Ø/+ + +  
Goodyear Vector 4Season Gen 2 (4) 100,00 -/Ø + + + Ø/+ + +/++  
Pirelli Cinturato All Season (5) 110,00 -/Ø Ø -/Ø + Ø +/++ +/++  
Bridgestone A001 (6) 115,00 - Ø/+ --/- Ø/+ Ø Ø/+ +  
Hankook Kinergy 4S H740 (7) 95,00 -/Ø --/- Ø/+ Ø/+ Ø +/++ +  
                       
Niveau goede zomerband   ++ +/++ -- -/Ø Ø/+ Ø/+      
Niveau goede winterband   -/Ø + + Ø/+   +      

Verklaring plussen, minnen en sterren

Zeer goed

 

Goed

Voldoende

Matig

Slecht

 

++ zeer goed Ø/+ ruim voldoende - onvoldoende
+/++ goed tot zeer goed Ø
  net voldoende
--/- slecht
+ goed -/Ø net onvoldoende -- zeer slecht

 

Extra uitleg bij bovenstaande tabel:

Prijsindicatie Gemiddelde prijs inclusief monteren, balanceren, verwijderingsbijdrage en bt
Verbruik Het verbruik is een indicatie voor de rolweerstand.
Wat betekenen de percentages in de tabel? De genoemde percentages in de tabel zijn de zogeheten wegingsfactoren. Sommige onderdelen tellen zwaarder mee in het eindoordeel dan andere. Bekijk de resultaten ook met in uw achterhoofd wat voor u zelf belangrijk is. Bijvoorbeeld, als u maar erg weinig rijdt is slijtvastheid van minder belang. 

 

Printversie testresultaten

Opmerkingen bij de banden

 1. Michelin CrossClimate

  Overtuigend de beste all seasonband uit deze test. Goede prestaties op alle testonderdelen met uitzondering van sneeuw, waar de prestaties voldoende zijn. Zeer goede slijtvastheid, laag verbruik en goed op zowel droog als nat wegdek. Ten opzichte van winterbanden zijn er tekortkomingen op sneeuw, vooral de onderdelen remmen en zijdelingse grip. Kan met recht een zomerband met ook winterse eigenschappen worden genoemd.   
 2. Vredestein Quatrac 5

  Aan te raden all seasonband. Tekortkomingen op droog wegdek en op nat wegdek en lichte tekortkomingen op sneeuw. Goed tot zeer goede slijtvastheid en een laag verbruik.   
 3. Nokian Weatherproof

  Echte sneeuwspecialist, scoort dan zelfs beter dan veel winterbanden (ook die van Nokian zelf uit de test van deze maat van vorig jaar). Lichte tekortkomingen op nat wegdek en op ijs. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op droog wegdek. Slijtage wat hoger dan het gemiddelde maar nog wel (net) goed.   
 4. Goodyear Vector 4Season Gen 2

  De Goodyear presteert echt goed op vrijwel alle onderdelen uitgezonderd droog wegdek. Goed op nat wegdek, goed op sneeuw en ijs, laag verbruik     en prima slijtvastheid. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op droog wegdek.
 5. Pirelli Cinturato All Season
  De Pirelli heeft duidelijke tekortkomingen zowel waar het de zomerse als de winterse eigenschappen betreft. Goede slijtvastheid. Duidelijke tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw.
 6. Bridgestone A001
  De Bridgestone kan op geen enkel onderdeel overtuigen. Zwak op droog wegdek en afgewaardeerd door slechte prestaties op sneeuw. De fabrikant heeft ons geïnformeerd dat de productie van deze band inmiddels beëindigd is, er zijn alleen nog geringe restvoorraden op de markt.
 7. Hankook Kinergy 4S H740
  De Hankook kan op geen enkel onderdeel echt overtuigen. Lichte tekortkomingen op sneeuw en ijs, duidelijke tekortkomingen op droog maar afgewaardeerd door slechte prestaties op nat wegdek.

Printversie testresultaten