All-seasonbanden test: 195/65 R15 H

De testresultaten 2014 voor de all-seasonbanden in deze bandenmaat op een rijtje

Hier vind je alle testresultaten van all-seasonbanden uit de Winterbandentest 2014 in maat 195/65 R15 H. Deze bandenmaat wordt vaak gemonteerd onder auto's zoals de Ford Focus, Opel Astra, Peugeot 308 en VW Golf.

Bandentest

All seasonbanden test: 195/65 R15 H

Merk/type

Eindoordeel

Prijsindi-
catie

Droog
15%

Nat
30%

Sneeuw
20%

IJs
10%

Geluid
5%

Verbruik
10%

Slijtage
10%

Snelheids-
proef

 
Falken EuroAll Season AS200 (1) 79,00 + Ø/+ -/Ø Ø/+ Ø Ø/+ Ø/+  
Vredestein Quatrac Lite (2) 95,00 -/Ø Ø -/Ø + Ø +/++ +  
Uniroyal AllSeasonExpert (3) 85,00 --/- Ø/+ + + Ø + Ø/+  
Kumho Solus HA31 (4) 85,00 --/- Ø Ø + Ø Ø/+ +  

Verklaring plussen, minnen en sterren

Zeer goed

 

Goed

Voldoende

Matig

Slecht

 

++ zeer goed Ø/+ voldoende - onvoldoende
+/++ goed tot zeer goed Ø
  net voldoende
--/- slecht
+ goed -/Ø net voldoende -- zeer slecht

 

Extra uitleg bij bovenstaande tabel:

Prijsindicatie Gemiddelde prijs inclusief monteren, balanceren, verwijderingsbijdrage en bt
Verbruik Het verbruik is een indicatie voor de rolweerstand.
Wat betekenen de percentages in de tabel? De genoemde percentages in de tabel zijn de zogeheten wegingsfactoren. Sommige onderdelen tellen zwaarder mee in het eindoordeel dan andere. Bekijk de resultaten ook met in uw achterhoofd wat voor u zelf belangrijk is. Bijvoorbeeld, als u maar erg weinig rijdt is slijtvastheid van minder belang. 

 

Printversie testresultaten

Opmerkingen bij de banden

 1. Falken EuroAll Season AS200

  Komt op droog wegdek prima mee met zomerbanden. Op nat wegdek zijn er lichte tekortkomingen, veroorzaakt door de aquaplaning onderdelen. De aquaplaningseigenschappen van een band zijn ook bepalend voor het rijden door natte sneeuwpap (die bv. ontstaat nadat er is gestrooid). Ook lichte tekortkomingen op ijs, op verbruik en wat betreft de slijtvastheid. Afgewaardeerd door relatief zwakke prestaties in de sneeuw. Remmen op sneeuw gaat nog goed maar de tractie is minder en de zijdelingse grip onvoldoende.
 2. Vredestein Quatrac Lite

  Op ijs op het niveau van een winterband, een laag verbruik en een goede slijtvastheid. Op nat wegdek zijn er tekortkomingen, veroorzaakt door de aquaplaning eigenschappen. Relatief zwak op sneeuw en dat zit hem vooral in de zijdelingse grip. Op droog wegdek zit het eindoordeel op de grens tussen net onvoldoende en onvoldoende. Remmen gaat goed maar de overige droge onderdelen zijn onvoldoende.
 3. Uniroyal AllSeasonExpert

  All seasonband die op sneeuw en ijs het niveau van een goede winterband heeft. Op droog wegdek zijn de prestaties echter slecht. Ook bij ingeschakeld ESP kunnen deze banden kritische situaties veroorzaken. Door vertraagde reacties op bijvoorbeeld sturen wordt de auto uit balans gebracht. Al bij relatief lage snelheden (130 km/h) zitten de banden - onder zomerse omstandigheden - in een bocht aan het maximum van wat ze aankunnen. Op een extra stuuruitslag wordt dan zo vertraagd gereageerd dat de bestuurder al te veel gestuurd heeft.
 4. Kumho Solus HA31

  Nieuw ontwikkelde all seasonband van Kumho met een goede slijtvastheid. Goed ook op ijs maar lichte tekortkomingen op sneeuw, op nat wegdek en op verbruik. Net als de Uniroyal slecht op droog wegdek waardoor - onder zomerse omstandigheden -  ook bij ingeschakeld ESP, gevaarlijk situaties kunnen ontstaan.

Printversie testresultaten