Voorbereid op weg

Veilig onderweg met de ANWB. een goede voorbereiding is het halve werk.

Zet je licht aan
Goed verlicht zijn is van levensbelang. Niet alleen voor automobilisten, maar ook voor fietsers. Wist je dat? De kans op een aanrijding neemt met 20% af met goede fietsverlichting?

Lees hier alle informatie over onze fietsverlichtingsactie

Weer & Verkeer
Het weer heeft veel invloed op de omstandigheden op de weg, je gedrag als verkeersdeelnemer en dus ook op de verkeersveiligheid. De belangrijkste tips voor veilig rijden bij regen, mist, storm, laagstaande zon, hitte en gladheid hebben we voor je op een rij gezet.

Lees hier de tips over weer en verkeer

Voorrang
Verkeer van rechts heeft voorrang. Een belangrijke vuistregel, toch zijn er ook een aantal uitzonderingen.En hoe zit het eigenlijk met voorrang op een rotonde, of tijdens het in- en uitvoegen? Wij leggen het uit.

Lees hier de belangrijkste voorrangsregels

Ga uitgerust op weg
Je ogen worden zwaar, je wordt minder opletten, maar je hoeft nog maar een klein stukje te rijden. Dus je rijdt toch door. Het is echter verstandiger om te stoppen. Bestuurders die vermoeid zijn, hebben namelijk een grotere kans op een ongeval. Maar liefst 1 op de 5 ernstige verkeersongelukken wordt veroorzaakt door vermoeidheid.

Lees hier alles over vermoeidheid achter het stuur

Houd rekening met je remweg
Een rustige en geleidelijke manier van remmen draagt bij aan de veiligheid in het verkeer. De veiligheid van jezelf, maar ook die van andere weggebruikers. Het tegenovergestelde is ook helaas het geval. Wanneer er plosteling hard geremd wordt, kan dit zorgen voor onveilige situaties. Weten wat je zelf kunt doen om het remgedrag te beïnvloeden?

Lees hier alles over remgedrag