ANWB Rijopleiding en corona

Update n.a.v. de persconferentie 13 april 2021

De overheid heeft op 13 april bekend gemaakt dat in ieder geval tot en met 27 april 2021 de theorie-examens voor auto, motor, bromfiets en recreatievaart niet doorgaan. 

Theorie-examens

De theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart mogen van het kabinet in ieder geval tot en met dinsdag 27 april helaas nog niet doorgaan bij het CBR. Voor meer informatie met betrekking tot het hervatten van theorie-examens door het CBR, raden wij je aan om de website van het CBR goed in de gaten te houden. Klik hier voor meer informatie.

De planning van jouw rijopleiding

Jouw rijschool neemt op korte termijn contact met je op om de rijlessen opnieuw te plannen. Dit wordt mede bepaald door de verschillende voorwaarden die zijn verbonden aan de hervatting van rijlessen én de richtlijnen van het CBR met betrekking tot het afnemen van een examen. Dat betekent dat je misschien even geduld moet hebben voordat je daadwerkelijk rijlessen kan hervatten. Wij vragen jouw begrip hiervoor.

 Belangrijkste richtlijnen zijn: 

  • Op voorhand vindt altijd een gezondheidscheck plaats.
  • Voorafgaand aan elke les wordt het voertuig gedesinfecteerd en gelucht.
  • Voor, tijdens en na de les zal er voor voldoende luchtventilatie gezorgt worden. 
  • In het lesvoertuig mogen maximaal twee mensen zitten; de leerling en de Rijcoach. 
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor leerling en Rijcoach. Leerlingen moeten zelf zorgdragen voor een mondkapje.

Praktijkexamens

Voor meer informatie met betrekking tot het hervatten van praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten door het CBR, raden wij je aan om de website van het CBR goed in de gaten te houden. Klik hier voor meer informatie.

Mocht je nog vragen hebben willen we je verzoeken per e-mail contact op te nemen met jouw lokale ANWB rijschool.