ANWB Rijopleiding en corona

Update n.a.v. de persconferentie 20 april 2021

Vanaf 28 april neemt het CBR weer theorie-examens af voor alle rijbewijzen.

Theorie-examens

Voor de inhaalexamens houdt het CBR tot en met juli plekken vrij. Om deze leerlingen zo goed mogelijk te helpen, zet het CBR in de komende weken stap voor stap extra openingsdagen in met daarbij zaterdagen en avonden.

Het vergroten van het aantal examenplekken maakt het ook mogelijk om een al gereserveerd examen te verplaatsen naar een eerder of later moment. Normaal kun je een theorie-examen één keer verplaatsen. Nu kan dat vijf keer.

Voor meer informatie met betrekking tot het hervatten van theorie-examens door het CBR, raden wij je aan om de website van het CBR goed in de gaten te houden. Klik hier voor meer informatie.

De planning van jouw rijopleiding

Jouw rijschool neemt op korte termijn contact met je op om de rijlessen opnieuw te plannen. Dit wordt mede bepaald door de verschillende voorwaarden die zijn verbonden aan de hervatting van rijlessen én de richtlijnen van het CBR met betrekking tot het afnemen van een examen. Dat betekent dat je misschien even geduld moet hebben voordat je daadwerkelijk rijlessen kan hervatten. Wij vragen jouw begrip hiervoor.

 Belangrijkste richtlijnen zijn: 

  • Op voorhand vindt altijd een gezondheidscheck plaats.
  • Voorafgaand aan elke les wordt het voertuig gedesinfecteerd en gelucht.
  • Voor, tijdens en na de les zal er voor voldoende luchtventilatie gezorgt worden. 
  • In het lesvoertuig mogen maximaal twee mensen zitten; de leerling en de Rijcoach. 
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor leerling en Rijcoach. Leerlingen moeten zelf zorgdragen voor een mondkapje.

Praktijkexamens

Voor meer informatie met betrekking tot het hervatten van praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten door het CBR, raden wij je aan om de website van het CBR goed in de gaten te houden. Klik hier voor meer informatie.

Mocht je nog vragen hebben willen we je verzoeken per e-mail contact op te nemen met jouw lokale ANWB rijschool.