ANWB Rijcoach Academy

ANWB Rijcoach Academy

Word Rijinstructeur bij de grootste rijschool van Nederland en profiteer van vele voordelen, inclusief baangarantie.

Word Rijcoach

Rijcoach Academy

Verzekerd van een baan als Rijinstructeur of Rijinstructrice bij ANWB Rijopleiding

Wil jij graag leerlingen plezierig, veilig en professioneel op weg helpen en werken voor de grootste rijopleider van Nederland? En ben je gek op autorijden? Dan is de Rijcoach Academy echt iets voor jou.

Hoe word je Rijinstructeur? 

Bij de Rijcoach Academy leiden we je op tot Rijinstructeur of Rijinstructrice voor rijbewijs B, wat tevens de basis en wettelijke opleiding is voor alle andere instructeursopleidingen. Wanneer je slaagt ontvang je het WRM certificaat (Wet Rijonderricht Motorvoertuigen), waarmee bevoegd bent 5 jaar les te geven.

Om les te mogen blijven geven is het belangrijk WRM-bijscholing te volgen, zo blijft je WRM-pas geldig. Dit doe je bij het IBKI, zij ontwikkelen theorie- en praktijkexamens voor de mobiliteitsbranche en voeren deze uit. Tevens heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Een uitgebreide uitleg over de opleiding vind je bij: De opleiding. 

Waarom Rijcoach? 

Wij zijn er van overtuigd dat je in de lesauto geen instructies geeft die de leerling klakkeloos moet opvolgen, maar dat je de leerling op de juiste manier coacht naar zijn of haar rijbewijs. Daarom ben je bij ons een Rijcoach en geen Rijinstructeur of Rijinstructrice.

Opleidinglocaties en startdata

ANWB Rijopleiding heeft 6 opleidingslocaties en 53 rijscholen verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd een opleiding bij jou in de buurt én een rijschool waar jij les kan gaan geven. 
De opleidingslocaties zijn Alkmaar, Leeuwarden, Lelystad, Nijmegen, Rotterdam en Zwolle. 

De lesdagen zijn op vaste dagen in de week. Start je bijvoorbeeld op een dinsdag, dan heb je iedere dinsdag les. Klik op de datum en meld je aan!

Alkmaar 6 januari  16 mei  8 september 08:00 - 16:00 uur
Leeuwarden 14 februari  9 mei   08:00 - 16:00 uur
Lelystad 6 Maart     08:00 - 16:00 uur
Nijmegen 10 maart     08:00 - 16:00 uur
Rotterdam 13 januari 5 april 28 juni 08:00 - 16:00 uur
Zwolle 7 maart     08:00 - 16:00 uur

 

 • Wij betalen mee aan jouw opleiding tot Rijinstructeur;
 • Baangarantie na het behalen van jouw opleiding;
 • Een startsalaris tussen de € 2.100 en € 2.300, jouw salaris kan groeien in de komende jaren;
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van een leaseauto en/of privé gebruik van de auto;
 • Een leuke werkomgeving met doorgroeimogelijkheden naar o.a. Rijinstructeur motor;
 • Lid van de grootste vereniging van Nederland; een ANWB Lidmaatschap.

 •  Bevlogenheid als het gaat om het coachen en op weg helpen van leerlingen;
 • Je bent flexibel inzetbaar tussen de 20 en 40 uur, en bent bereid om 1 of 2 avonden in de week te werken en op de zaterdag;
 • Je hebt sociale en communicatieve vaardigheden, je beschikt over een grote dosis engelengeduld, en weet precies wanneer je de leerling een zelfverzekerd gevoel kunt geven;
 • Je bent in staat om een VOG aan te vragen;
 • Jouw doel als Rijinstructeur is jouw leerlingen zo snel mogelijk én in 1 keer te laten slagen. Een doel als slagingspercentage is dan ook iets waar jij enthousiast van wordt.

De opleiding

De opleiding bestaat uit 3 fases met als doel het WRM-certificaat oftwel je instructeursdiploma. Houd er rekening mee dat de opleiding ongeveer 3 tot 9 maanden in beslag neemt. Het is mogelijk de opleiding binnen 3 maanden te behalen, maar u kunt er ook voor kiezen er langer over te doen. Uiteraard is jouw eigen motivatie en inzet hierin leidend. Wij denken graag met je mee in de mogelijkheden voor het volgen van de opleiding. Bespreek de mogelijkheden met de Rijschool in jouw regio. 

In de eerste fase draait het om de vaardigheid als rij-instructeur of instructrice rondom verkeersdeelname. Het theoretische gedeelte van deze fase komen onderwerpen als wet- en regelgeving, RVV, veiligheid, verkeerstaak en rijprocedures aan bod. Het praktijkgedeelte draait om de eigen rijvaardigheid. Je sluit deze fase af met een theorie-examen die wordt afgenomen door het IBKI, het instituut voor certificering en examinering in de mobiliteitsbranche.

De tweede fase draait om onderwijskunde. Je leert lessen voor te bereiden, te plannen en uit te voeren. De fase wordt afgesloten door twee theorie-examens van het IBKI.

In deze fase ga je 40 uur stage lopen. Van die 40 uur kijk je 5 uur mee tijdens de rijlessen, de andere 35 uur geef je zelf les. Deze eindfase sluit je af met een praktijkexamen afgenomen door IBKI. (het instituut voor certificering en examinering in de mobiliteitsbranche.) Om vervolgens direct aan de slag te kunnen bij de grootste rijschool van Nederland: ANWB Rijopleiding.

Het WRM certificaat al in je bezit?

Heb jij het WRM certificaat al in je bezit, dan kun je direct bij ons starten als Rijinstructeur of als zelfstandige. Bekijk de mogelijkheden hier. 

Zelfstandige Rijinstructeur  Word ANWB Rijinstructeur    

Wat zijn de kosten?

Iedere leerling lest op zijn eigen manier en daarom baseren wij het aantal lessen en de bijbehorende kosten ook per individu. En dat is niet anders bij de Rijcoach Academy. Door onze persoonlijke begeleiding en op maat gemaakt lespakket, kunnen wij precies bieden wat jij nodig hebt. De complete opleiding kost €5.500 en is BTW vrij. Waarbij het (deels) mee financieren van de opleiding of een op maat gemaakt pakket tot de mogelijkheden behoort. Met als ultiem voordeel: Baangarantie! ANWB Rijopleiding werkt samen met het UWV. Mocht je momenteel een ww-uitkering hebben bespreek dan de mogelijkheden met jouw adviseur van het UWV

Over ANWB Rijopleiding

ANWB Rijopleiding is een 100% dochter onderneming van ANWB en met 53 vestigingen en meer dan 500 Rijinstructeur of Rijinstructrice  de grootste rijopleider van Nederland. Innovatie, betrouwbaarheid en rijplezier voor het leven staan bij onze formule centraal. Ben je nog niet overtuigd en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of meld je aan bij één van onze opleidingslocaties, dan nemen wij contact op met jou. 

 

Rijinstructeur worden

Heb jij je WRM certificaat al in bezit? Dan kan jij direct bij de ANWB aan de slag!

 • Start als zelfstandige bij een ANWB Rijschool in jouw regio
 • Of ga aan de slag in loondienst en ontvang direct een dienstverband van 1 jaar
 • ANWB hanteert een startsalaris tussen de € 2.100 en € 2.300,- met doorgroeipotentie
 • Word Rijinstructeur bij de grootste rijopleider van Nederland

Rijopleiding In Stappen (RIS)

Ben je nog niet uitgeleerd en wil je doorleren naar RIS-instructeur en het certificaat behalen?

 • Start nu nog bij één van de vele ANWB Academy’s in Nederland en behaal jouw RIS certificaat!
 • Word uniek als Rijinstructeur en blijf jezelf ontwikkelen!
 • Help leerlingen snel en succesvol richting hun examen!

Stageplek als Rijinstructeur

Heb jij de opleiding tot rijinstructeur bijna afgerond en zoek je een stage plek?

 • Begin jouw stage mét baangarantie bij de ANWB; zo krijg je bij vele rijscholen direct een arbeidscontract van 1 jaar!
 • 40 uur praktijkervaring op doen
 • Word begeleid door ervaren ANWB Rijinstructeur!
ANWB Rijopleiding bestaat 25 jaar

ANWB Rijopleiding bestaat 25 jaar

Over de ANWB Rijopleiding

De ANWB Rijopleiding is opgericht in 1997 en gevestigd in Den Haag. We zijn een dochteronderneming van de ANWB met vestigingen gerund door franchisers.

Wij zijn lid van de  Nederlandse Franchisevereniging.