Succesvol met kwaliteit

Interview met Lara Osseforth, Franchisenemer ANWB Rijopleiding Limburg

“De brief voor de uitnodiging voor het eerste gesprek hebben we hier nog steeds hangen. Het was de dag waarop veel is veranderd voor ons. Mijn man en ik hadden een succesvolle rijschool, maar wilde graag de sprong maken naar een ANWB Rijopleiding. Daarom namen we 17 jaar geleden contact op met Sjef van Tilburg, de toenmalige directeur.  Ik was een jonge, enthousiaste rijschoolhouder van 23 met een hoog slagingspercentage en een sterke visie op kwaliteit. Dat sprak hem wel aan.”

Aanhoudende groei

“De voorbereidingen namen veel tijd in beslag, maar we waren op 1 januari 2000 helemaal klaar voor onze start als ANWB Rijopleiding. Althans, dat dachten we. Toentertijd kwamen de aanmeldingen nog binnen per fax. Die eerste dag bleef de fax maar rollen. We stonden er verbaasd naar te kijken. Onze start met maar één auto bleek iets te voorzichtig, want we moesten flink aan de bak om iedereen een goede rijopleiding te geven. Binnen een mum van tijd groeide we uit tot 6 auto’s. Inmiddels hebben we 18 mensen in dienst en hebben we drie verschillende vestigingen door heel Limburg.”

Kiezen voor kwaliteit

“Slagingspercentages en reviews zijn wat mij de kern van ons bestaan. We monitoren dat strikt en coachen onze rijcoaches om nóg beter te worden. Tijdens de crisis zijn er vele rijschoolhouders bijgekomen. Mensen konden via het UWV een omscholing krijgen tot rijinstructeur. Het aanbod steeg dan ook enorm in die periode. Inmiddels zie je dat leerlingen weer massaal kiezen voor een rijschool waar wel de telefoon wordt opgenomen, waarbij de rijles niet stopt bij ziekte van je rijcoach, waar je een nette schone auto rijdt en kwaliteit krijgt. Die garantie heb je standaard bij ANWB Rijopleiding.”