Innovatiekracht binnen de rijschoolbranche

Interview met Marco Schilder, Franchisenemer ANWB Rijopleiding Amsterdam

“De rijschoolbranche is een bijzondere wereld. Je ziet vooral veel éénpitters. Werken met een merk als ANWB is daarin heel anders. Zekerheid en kwaliteitsgarantie: dat is naar mijn idee waar ANWB Rijopleiding voor staat. Een gouden formule die iedere dag nog meer groeit”. 

Het belangrijkste ingrediënt

Sfeer, een goede opleiding, persoonlijke aandacht: één van de belangrijkste ingrediënten van een goede rijopleiding is de rijcoach. “Als franchisenemer zie ik het als mijn missie om de beste mensen uit de markt aan ons te verbinden en te houden. Daar ligt een sterke focus op binnen ANWB Rijopleiding Amsterdam. Gelukkig werken onze rijcoaches met veel plezier voor ons.”

Innovatief

Als landelijke organisatie heeft ANWB Rijopleiding een bijzondere positie. Marco Schilder: “Wij zijn in staat om ons, naast het leveren van goede kwaliteit, ook bezig te houden met innovatie. En dat is hard nodig in de snel veranderende wereld om ons heen. We kunnen gebruik maken van de nieuwste technieken en inzichten zoals apps om onze rijopleiding iedere dag een beetje beter te maken.”

Oefenen op het droge

“Dat werken aan kwaliteit is niet iets nieuws. Het zit in ons DNA. Zo waren wij er al vroeg bij met rijlessimulatoren. Daar maken wij in Amsterdam nog altijd veel gebruik van. Een onervaren leerling zo’n drukke stad als Amsterdam insturen zonder enige voorbereiding is niet iets waar wij in geloven. Jongeren vinden dat vaak ook wel een geruststellende gedachte. Nog maar een kleine stap verwijderd van Virtual Reality”.