Het familiegevoel binnen ANWB

Interview met Mark van Ruiten, franchisenemer ANWB rijschool Rijswijk

Het voelt voor Mark van Ruiten nog steeds als een familiebedrijf. 65 Jaar geleden werd rijschool de Kleijnen opgericht. Zijn vader was als instructeur werkzaam hier en nam later deze rijschool over. In 1999 kregen zij de kans om als ANWB Rijopleiding aan de slag te gaan en deze kans hebben ze met beide handen aangenomen. “Hoewel je de kwaliteit van ANWB bij ons ziet en voelt, blijft het ook ons familiebedrijf. Daar is dan ook nog steeds alle ruimte voor.”

Kwaliteit en betrouwbaarheid

ANWB is volgens Mark een mooie organisatie om voor te werken. “Dat gevoel van betrouwbaarheid en kwaliteit vind je ook terug bij onze rijopleiding. In het begin was dit hard werken. Er moest een enorme professionaliseringsslag gemaakt worden. Het kantoor, de auto’s en de rijcoaches werden hiermee meteen van een ander niveau. Iets om trots op te zijn als je het mij vraagt”.

Vaste medewerkers

Mark werkt samen met zijn zus en zijn vriendin fulltime in de rijschool. Ook vader Van Ruiten is nog regelmatig aanwezig. “Iedereen die in ons bedrijf werkt is vast in dienst. We hebben een trouwe club werknemers. Ik denk dat de gemoedelijke sfeer er ook voor zorgt dat onze rijcoaches graag bij ons blijven werken. Die positieve sfeer merken de leerlingen ook op.

Klaar voor de toekomst

De toekomst zal nog veel veranderingen in de rijschoolbranche teweeg brengen. “Zelfrijdende auto’s is iets waar wij ons de komende jaren voor klaar moeten maken. ANWB als organisatie is daarbij erg fijn omdat zij ook in de Nederlandse overlegorganen aanwezig zijn. Als grootste speler op de markt hebben zijn wij de aangewezen partij om nieuwe innovaties teweeg te brengen en zo ook in de toekomst van onze leerlingen veilige, goede automobilisten te maken.”