Schadeherstel

We raden je aan eerst goed uit te zoeken wie er financieel verantwoordelijk is voor de schade na een aanrijding voordat je de schade laat repareren. Dit voorkomt veel rompslomp.

Onder onderhoud en reparaties valt ook schadeherstel, al is dit doorgaans vooral ook gekoppeld aan verzekeringsrompslomp. Wees er zeker van dat je – voordat je de schade aan je auto laat repareren - eerst precies weet waar je bij schade na een aanrijding financieel staat. Zie ook het artikel uit de Kampioen: Claimen of zelf betalen?

ANWB juridisch advies heeft per stap inzichtelijk gemaakt waar je aan moet denken na een aanrijding of ongeval met je auto.
Aanrijding en dan?

Herstel van de schade

Bij het herstel van schade via de autoverzekering kiest de verzekeraar vaak het schadebedrijf uit en heeft een expert vastgesteld wat de schade is.
Meer informatie over de ANWB Autoverzekering
Hoe vind ik een ANWB-geselecteerde schadehersteller bij mij in de buurt?

Kleine schade? Dit kun je zelf ondernemen:

Kleine schades

Voor kleine parkeerschades die je zelf hebt veroorzaakt en die je niet via je verzekering wilt claimen (omdat de premie dan wellicht stijgt) kun je ook naar een schadebedrijf gaan. Repareren van schade is over het algemeen een dure aangelegenheid. Laat je goed voorlichten waaruit de werkzaamheden bestaan en hoe lang je de auto kwijt bent.

Als ANWB-lid kun je nu tegen een voordelige prijs je autoschade laten repareren binnen één dag!

Lees meer over Vaste Prijs Schadeherstel bij ANWB

Uitdeuken zonder spuiten

Na verloop van tijd kunnen er kleine butsen en deukjes in vooral de zijkanten van de auto komen. Dat is vaak veroorzaakt doordat iemand in een parkeervak naast jouw auto zijn deur tegen de jouwe stoot. Voor dit soort kleine deukjes is uitdeuken-zonder-spuiten, ook wel spotrepair genoemd, een uitkomst. Met een speciale techniek worden de deukjes vanbinnen uit weer ‘terug gedrukt’ zodat het koetswerk weer strak is. Probeer dit niet zelf. Er is zeer speciaal gereedschap voor nodig om dit voor elkaar te krijgen.
Lees meer over uitdeuken zonder spuiten