Autobedrijf Wijma B.V.

Elzenstraat 1 | LEEUWARDEN

(6)

Soort bedrijf en merk(en)

Universele garage
Merk specialist van:
Abarth , Alfa Romeo , Ferrari , Fiat , Lancia , Maserati

Aangesloten bij

BOVAG , RDW erkend , Stichting Duurzaam Repareren

Over Autobedrijf Wijma B.V.

Auto Wijma biedt graag duidelijkheid; daarom draait het vooral om u! Geen “vanafprijzen” die later niet haalbaar blijken te zijn. Gewoon weten waar u aan toe bent, zekerheid vooraf.

U kunt bij vele autobedrijven terecht voor aankoop van en service aan een Italiaanse auto. Bij de meeste autobedrijven staat de techniek en/of de kassa centraal. Vanzelfsprekend is ons merkspecialisme van Italiaanse auto’s voor u belangrijk omdat we hierdoor in de kortst mogelijke tijd professioneel onderhoud kunnen uitvoeren. De laagst mogelijke factuur draagt zeker bij aan uw tevredenheid, dat weten wij maar al te goed.Uw tevredenheid wordt daarnaast in belangrijke mate bepaald door de mate waarin we naar u als klanten willen luisteren en de werkzaamheden verrichten zoals u dat wenst. Op tijd en zonder gedoe! Deze manier van werken spreekt bijzonder aan. Dat kunt u zelf vast stellen aan de hand van de geplaatste beoordelingen van onze klanten.

Deze garage wordt beoordeeld met

6 reviews

5 sterren

 
4 (67%)

4 sterren

 
0 (0%)

3 sterren

 
0 (0%)

2 sterren

 
0 (0%)

1 ster

 
2 (33%)
4 van de 6 reviewers raadt deze garage aan.

, 27 februari 2017

De medewerkers van auto Wijma hebben passie voor auto's en voor hun klanten! Top bedrijf!

ik raad deze garage aan
Prijs-kwaliteitverhouding
Kwaliteit werkzaamheden
Klantvriendelijkheid
Nakomen afspraken
Duidelijkheid vooraf over werkzaamheden en kosten

Onlangs was ik bij dit bedrijf om een onafhankelijke inspectie uit te voeren op een Lancia Ypsilon twin air. Als eerste werd ik als een prins ontvangen en werd mij direct koffie aangeboden. Lekkere koffie. De Lancia stond al klaar op de hefbrug. Ook was er gedacht aan voldoende brandstof in de tank om een uitgebreide proefrit te kunnen maken. Wat mij opviel was dat de werkplaats kraak en helder schoon was. Dit is een vereiste vertelde de eigenaar en verkoper mij. Iedere vrijdag of zaterdag wordt de werkplaats geschrobd en de vloeren goed gereinigd. Dit werkt heel prettig voor de monteurs. Alle medewerking werd verleend om de keuring adequaat uit te kunnen voeren. Alle benodigde gereedschappen en middelen werden mij door het werkplaats personeel ter beschikking gesteld. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij auto Wijma heb ik gemerkt. Er wordt niet gewerkt zonder persoonlijke beveiliging middelen, zoals werkschoenen met stalen neuzen. Zowel de keuring, als vervolgens de onderhandeling over de occasion verliep boven verwachting soepel en ongedwongen. Zeer relaxte verkoper, die totaal niet dwingend is. Zoek je een exclusieve Italiaanse auto, of gewoon een Fiatje 500, dan is dit Het juiste adres. Van harte aanbevolen.

Meld misbruik
Je hebt misbruik gemeld.

, 08 oktober 2016

topservice, kan niet anders zeggen

ik raad deze garage aan
Prijs-kwaliteitverhouding
Kwaliteit werkzaamheden
Klantvriendelijkheid
Nakomen afspraken
Duidelijkheid vooraf over werkzaamheden en kosten

Op zoek naar een mooie 2e hands Alfa Romeo occassion kwamen wij via een Marktplaats advertentie bij Auto Wijma. Wagen was net binnen en werd voor ons apart gehouden voor een proefrit. We zijn perfect geholpen door Jan Wijma. Alsof we nieuw kochten. Zeer gedegen, eerlijke informatie en geen gladde verkooppraatjes waardoor je snel denkt: wat valt er te verbergen of wordt juist niet verteld? De hele zaak straalt liefde voor Italiaanse wagens uit. Enige schroom om tweedehands te kopen was bij ons snel verdwenen. Auto zag er zeer goed uit voor de leeftijd / KM's en reed bijzonder prettig (onze eerste Italiaanse wagen). Remmen piepte iets en een klein rammeltje in de deur. Dat zouden ze als vanzelfsprekend verhelpen, samen met een onderhoudsbeurt, airco bijvullen, APK en poetsen. Wij wonen in Enschede, anders zouden wij onze wagen 100% zeker hier in onderhoud zetten. Fijn om zo geholpen te worden. Het kan nog steeds blijkbaar!

Meld misbruik
Je hebt misbruik gemeld.

, 10 maart 2016

Nooit meer voor APK keuring hier!!

Prijs-kwaliteitverhouding
Kwaliteit werkzaamheden
Klantvriendelijkheid
Nakomen afspraken
Duidelijkheid vooraf over werkzaamheden en kosten

Garage Wijma maakt je warm met een leuke kortingsbon voor de Apk, zover zo goed zou men denken... Aangezien onze familie grotendeels Italiaans rijdt (Fiat/Lancia) en deze garage zichzelf als volgt omschrijft; "Autobedrijf Wijma in Leeuwarden is specialist in de merken Fiat, Alfa Romeo en Lancia. We hebben alles in huis om u te laten genieten van puur Italiaans rijplezier. Bij Auto Wijma draait het om u! Auto Wijma biedt graag duidelijkheid; geen “vanafprijzen” die later niet haalbaar blijken te zijn. Gewoon weten waar u aan toe bent, zekerheid vooraf..... enz", gaf ons dat het nodige vertrouwen. Zo getipt ging moeder met haar Fiat Panda 2005/65dkm naar deze garage voor een apk. Het telefoontje kwam binnen het uur: genoemd werd een waslijst aan punten en na overnemen telefoon (door zoon) en doorvragen bleek de lading adviespunten grotendeels helemaal niets met Apk afkeur te maken hadden, maar de auto werd wel meteen afgemeld als ondeugdelijk voor apk bij rdw want dit hoort zo. Iets wat ik in ruim 30 jaar en inmiddels 100en keuringen nog niet eerder meegemaakt heb, maar keurmeester van Wijma doet dit graag goed volgens zijn eigen woorden. Uiteindelijk bleek aan de balie dat er drie daadwerkelijke afkeurpunten waren, droogtescheurtje in 1 band (alleen zichtbaar met fors schroevendraaier in wang band te porren), los draagarmrubber (klopt) en een rw-pitje die niet oranje meer straalde, alle overige punten waren advies, aha juist, om lekker aan te verdienen bij een 73jarig vrouwtje waarschijnlijk. Apk betaald en de auto meegenomen om de afkeurpunten in eigen beheer te reparen en voor de zekerheid later nog nagebeld voor het binnenkort aldaar afmelden apk aan rdw: wat schetst de verbazing : deze 'herkeuring' moet opnieuw betaald worden voor VOL tarief. Het kan dus toch nog gekker, want ook dat is helemaal nieuw in mijn ervaring! De persoonlijke leer: Nooit, maar dan ook nooit weer kom ik hier met welke auto dan ook. Zelfs een ooit eerder noodgedwongen minder goede apk-ervaring bij een Kwik Fit leerde dat die het nog niet zo bont maakt!!

Meld misbruik
Je hebt misbruik gemeld.

, 10 maart 2015

Prijsafspraak

Prijs-kwaliteitverhouding
Kwaliteit werkzaamheden
Klantvriendelijkheid
Nakomen afspraken
Duidelijkheid vooraf over werkzaamheden en kosten

Auto aangeboden voor apk. Nogal wat gebreken volgens de garage. Kosten rond de €650. Vrij veel voor onze toch al wat oudere auto. Toch is het mogelijk om nog wat korting te krijgen van garage. Kon voor €600. Maar ik wilde er even over nadenken. Was geen probleem en ik zou binnen 2 dagen op terug komen. Toch maar besloten om het te laten reparen. Na telefonisch kontakt kon het plots niet meer. Ja kon wel maar niet voor dat bedrag. Het bedrag was zomaar €300 omhoog gegaan. Dus geen €600 maar €900! Waar dat op gebaseerd was konden ze niet geven. Prijsafspraak geld niet voor deze garage. En voor de heer Jan Wijma zelf, ga nu niet reageren zoals op mijn vorige review dat ik gezegd zou hebben dat de reparatie ook wel voor €300 kan! Heb ik nooit gezegd dus dat is een grote leugen namens u. U probeert u straatje schoon te vegen en slecht tegen kritiek kan. Ook al zal u nu ook wel weer reageren met een mooi verhaaltje. Maar u garage heeft echt afgedaan voor mij. Was er al door meerdere mensen op geantendeerd. Inmiddels is de auto APK gekeurd door een andere garage vandaag. En wat denk je? Helemaal niets mis mee. Ja 1 klein ringetje om een stofhoesje van €2. Had de monteur daar gewezen waarop garage Wijma de auto had afgekeurd. Zelfs die vond het belachelijk. Is helemaal niets mis mee. Maar de monteur kent het bedrijf Wijma ook. Voor mij is garage Wijma dus een echte afrader!

22-06-2015 10:47

Geachte heer Front242,
Helaas denkt u er zo over, uw eerdere laster review is verwijdert(zoals u zelf ook aangeeft in uw mail), wij vinden het erg jammer dat u wederom zo een bericht plaatst.
Ik kan wel uit uw berichten/reacties opmerken dat wij u onmogelijk tevreden kunnen stellen, het lijkt me dan ook niet zinvol om verder op uw berichten in te gaan, helaas.
Toch wensen wij u veel succes met uw auto en uw nieuwe garage.
Met vriendelijke groeten,
Jan Wijma

Meld misbruik
Je hebt misbruik gemeld.

, 21 november 2014

Duidelijk, klantvriendelijk en betrouwbaar

ik raad deze garage aan
Prijs-kwaliteitverhouding
Kwaliteit werkzaamheden
Klantvriendelijkheid
Nakomen afspraken
Duidelijkheid vooraf over werkzaamheden en kosten

Ik ben nog niet heel lang bij deze garage, maar het is de dichtstbijzijnde vanaf mijn werk, dus lekker gemakkelijk om mijn auto er te brengen. Ik ben er nu twee keer geweest, één keer voor een APK-keuring van €14.96 - zonder bijkomende kosten - en één keer voor een grote beurt die mijn auto echt nodig had. De garage belde mij van te voren op vanwege extra bijkomende kosten en nadat ik toestemming had gegeven bedankte zij mij vriendelijk voor de order. Omdat de werkzaamheden langer gingen duren dan verwacht kreeg ik een leenauto mee (FIAT 500 - met pit) op basis van benzinegebruik - maar de benzine werd mij geschonken. De vooraf verwachte kosten en het daadwerkelijke bedrag scheelde nog geen 1%, dus de inschatting vooraf ná het volledig nakijken van de auto was zeer netjes. De garage is niet een budget garage, het is een professionele organisatie. Zonder om de hete brei heen te draaien met een duidelijk doch vriendelijk verhaal naar de klant. En mijn auto werd thuisgebracht en de leenauto weer meegenomen omdat ik op die betreffende dag niet aan het werk meer was. Ik raad deze garage aan als u op zoek bent naar een kwaliteitsgarage.

Meld misbruik
Je hebt misbruik gemeld.

, 12 september 2014

Al bijna 30 jaar betrouwbaar

ik raad deze garage aan
Prijs-kwaliteitverhouding
Kwaliteit werkzaamheden
Klantvriendelijkheid
Nakomen afspraken
Duidelijkheid vooraf over werkzaamheden en kosten

Liefhebber van auto's. Ben al bijna 30 jaar klant en heb nog nooit iets meegemaakt om ruzie over te krijgen. Vast niet het goedkoopst, ook niet het duurst maar zeker betrouwbaar. Heb "lastige" auto's (nu Maserati) maar het loopt allemaal uitstekend. Eerst oom, nu neef.

Meld misbruik
Je hebt misbruik gemeld.

Service

Haal en breng service
Vervangend vervoer
Leenfiets
Zonder afspraak
24/7 bereikbaar
Gratis wifi

Onderhoud en reparatie

APK Keuring*
Kleine beurt*
Grote beurt*
Airco service*
Zomercheck*
Wintercheck*
Accu vervangen*
Distributieriem vervangen*
Trekhaak monteren*
LPG ombouwen
Alarminstallatie inbouwen*
* Alleen met afspraak

Banden en velgen

Banden wisselen (zomer/winter)*
Bandenopslag*
Balanceren en uitlijnen*
Banden repareren*
Banden monteren*
Velg reparatie*
* Alleen met afspraak

Schadeherstel en glasherstel

Krasreparatie*
Klein schadeherstel*
Groot schadeherstel*
Schade taxatie*
Sterreparatie*
Ruit vervangen*
* Alleen met afspraak

Reinigen

Geur verwijderen*
Wasstraat*
Interieur*
Poetsen*
* Alleen met afspraak
Locatie Autobedrijf Wijma B.V. op kaart

Praktisch

Adres

Autobedrijf Wijma B.V.
Elzenstraat 1
8924JN LEEUWARDEN
Friesland
GPS: 53.2129348 / 5.8143678 lat/lng Plan route

Openingstijden

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za

Contact

058 2121314 (+31654211602)

info@autowijma.nl