Hoe geef ik een garagereview?

Het schrijven van een beoordeling is zo gebeurd. De beoordeling bestaat uit 5 categorieën, zodat de garages gemakkelijk met elkaar te vergelijken zijn.

  1. Prijs-kwaliteitverhouding
  2. Kwaliteit werkzaamheden
  3. Klantvriendelijkheid
  4. Nakomen afspraken
  5. Duidelijkheid vooraf over werkzaamheden en kosten

Daarnaast kan je in je eigen bewoordingen nog een korte toelichting geven. Je kunt de garage waarover je een review wilt geven hieronder opzoeken op naam of plaats.

Als je je garage hebt gevonden, klik je op 'Beoordeel deze garage' en log je in met je ANWB-inlogaccount. Je moet inloggen om er zeker van te zijn dat er een persoon achter de beoordeling zit. Er wordt geen koppeling gemaakt. Heb je nog geen account, dan kan je er één aanmaken.

Veel gestelde vragen over het schrijven van een review

Iedereen mag een review schrijven. Het gaat erom dat er zoveel mogelijk ervaringen worden gedeeld. Je hoeft dus geen ANWB-lid te zijn.

Het schrijven van een review is heel eenvoudig. Zoek je garage op in ANWB Garagereviews en log in met je ANWB account. Vervolgens kan je de garage beoordelen op vijf kwaliteitskenmerken en in je eigen bewoordingen vertellen wat je van de garage vindt. Zie ook Stappenplan Beoordeling plaatsen.

Je kunt alleen inloggen met je ANWB account.

We willen het zo eenvoudig mogelijk maken om een review op ANWB Garagereviews te plaatsen. Een login zorgt er wel voor dat reviews niet op een geautomatiseerde manier kunnen worden geplaatst.

Mocht je problemen ervaren met de site, stuur dan een email naar garagereviews@anwb.nl. Geef daarbij kort aan wat het probleem is. Het meest handig is een screenshot van de foutmelding met daarop ook de datum en de tijd van de storing mee te sturen. 

Op ANWB Garagereviews wordt alleen de door jou opgegeven ‘nickname’ geplaatst. Je kunt dus geheel zelf bepalen welke naam te zien is op ANWB Garagereviews.

Je gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden. Voor meer informatie over bescherming van je persoonsgegevens zie: privacy policy.

Reviews worden in principe direct geplaatst, mits je je aan de spelregels houdt. Teksten worden niet geredigeerd door ANWB. Indien je je niet aan de spelregels houdt, zal ANWB je verzoeken om de review aan de hand van de spelregels te herschrijven.

Het is helaas niet mogelijk om zelf je review te wijzigen en/of te verwijderen. Stuur hiervoor een verzoek naar: garagereviews@anwb.nl

Om de betrouwbaarheid te kunnen waarborgen en misbruik van het platform tegen te gaan, is het niet toegestaan om meerdere reviews, hetzij onder eigen naam, hetzij onder een andere naam, te plaatsen bij hetzelfde garagebedrijf om daarmee de schijn te wekken dat het om verschillende reviews gaat. ANWB behoudt zich het recht voor om reviews van het platform te verwijderen.

Wij zullen er alles aan doen om een zo volledig mogelijk beeld van de garages in Nederland te geven. Desondanks kan het altijd voorkomen dat je garage niet op ANWB Garagereviews is terug te vinden. Indien je een garage mist, kan je dit aangeven.

Ik mis een garage

Vervolgens zullen wij aan de hand van deze gegevens checken of de garage staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zodoende zullen alleen professionele bedrijven op ANWB Garagereviews te vinden zijn.

Wij houden onze database graag up-to-date. Wil je mutaties doorgeven, stuur dan een e-mail naar garagereviews@anwb.nl met daarbij de naam en adres van de betreffende garage. Dan zullen wij de gegevens controleren en verwerken. Vervolgens krijg je hier bericht van.

Indien je een vraag hebt kan je een email sturen naar garagereviews@anwb.nl.

Veel gestelde vragen over ANWB Garagereviews

We zitten bijna allemaal bij een vaste garage. We kiezen deze op basis van onze eigen ervaringen, omdat ie lekker in de buurt is, of omdat we er al jaren komen. Maar hoe weten we of deze garage ook echt goed is? Misschien zit er wel een betere in de buurt?

Daarom is er nu: ANWB Garagereviews. Een website waar we al onze ervaringen met elkaar kunnen delen. Alle Nederlandse garages zijn er namelijk te vinden en iedereen kan zijn eigen garage vergelijken én beoordelen. Daar hoef je geen ANWB-lid voor te zijn. Zo maken we elkaar wijzer en helpen we elkaar bij het kiezen van de betere garage in de buurt.

Alle garages staan gratis op ANWB Garagereviews. Ze kunnen hun pagina wel uitbreiden met onder meer foto’s en logo’s om zich te kunnen onderscheiden. Dit is vooralsnog gratis voor alle garages.

De review worden geschreven door alle particuliere autobezitters in Nederland. Dit kunnen ANWB-leden zijn, maar ook niet-leden.