ANWB Garagereviews

Een website waar alle garages van Nederland, ook die van jou, gratis beoordeeld kunnen worden door alle autobezitters van Nederland! Zoals je weet: garages met goede beoordelingen, doen goede zaken!

Beoordelingscriteria Reviews

Op anwb.nl/garagereviews kunnen alle autobezitters hun ervaringen met jouw garage gemakkelijk delen. Daarnaast kunnen autobezitters ook aangeven of ze jouw garage aanbevelen aan anderen en beoordelen aan de hand van de volgende vijf criteria:

 1. Prijs/kwaliteit: heb je waar voor je geld gekregen
 2. Kwaliteit: ten aanzien van de uitgevoerde werkzaamheden
 3. Klantvriendelijkheid
 4. Afspraken nakomen
 5. Kosten: duidelijk voorafgaand aan de werkzaamheden

Actief deelnemen aan ANWB Garagereviews

Jouw garage staat al op ANWB Garagereviews, maar je kunt ook een actieve rol spelen. Dit doet je door je garage op te zoeken en deze pagina te ‘claimen’. Het claimen van je garagepagina is gratis en levert je de volgende voordelen op:

 • Reageren op beoordelingen

  Als garagehouder krijg je de unieke mogelijkheid om op beoordelingen te reageren. Handig als je bijvoorbeeld een klant wilt bedanken of als je een onterechte beoordeling recht wilt zetten.
 • Beter zichtbaar in zoekresultaten door het toevoegen van je services en diensten

  Door aan te geven welke services en diensten je levert, word je sneller zichtbaar in de zoekresultaten. Een consument die op specifieke diensten, zoals bijvoorbeeld een haal- en brengservice of gratis vervangend vervoer zoekt, zal zo eerder bij jouw garage terecht komen. Ook kan je aanvullende gegevens vermelden, zoals openingstijden.
 • Meer opvallen door toevoeging van je logo en foto’s

  Je kunt je garage meer herkenbaar maken voor trouwe en potentiële klanten door je logo of foto’s toe te voegen aan je profielpagina. Ook heb je de mogelijkheid om een advertentie te plaatsen.

Garagereviews"Wat is er nou mooier dan een tevreden klant"

Lees de ervaring van een garagehouder met ANWB Garagereviews

Veelgestelde vragen over garagereviews

Een website waar alle garages van Nederland, ook die van jou, gratis beoordeeld kunnen worden door 4 miljoen ANWB-leden en alle andere autobezitters. En zoals je weet; garages met goede beoordelingen doen goede zaken. Zo kan je je nog beter onderscheiden van je concurrentie én echt opvallen in de buurt.

Als je eigenaar bent van een van de garages op ANWB Garagereviews kan je je garage claimen. Dit is geheel kosteloos. Op de profielpagina van je garage zie je rechtsonderaan onderstaande button:
  Button
Nadat je op de button hebt geklikt wordt je gevraagd je te registeren en een ANWB account aan te maken. Je hoeft hiervoor geen ANWB lid te zijn. Nadat je het proces hebt doorlopen geven wij je akkoord op je claim. Bekijk het stappenplan hoe je jouw garage kunt claimen.

Stappenplan Garage claimen

Je garage staat al op ANWB Garagereviews. Maar, je kunt je pagina ook ‘claimen’. Dat betekent dat je als garagehouder de unieke mogelijkheid krijgt om op beoordelingen te reageren. Handig als je bijvoorbeeld een klant wilt bedanken voor een goede review of een onterechte beoordeling recht wilt zetten.

Als je je pagina claimt, kan je jouw pagina ook volledig personaliseren, zodat je nog herkenbaarder bent voor je trouwe klanten. Zo kan je de pagina van je garage aanvullen met een logo, openingstijden en foto’s. Of misschien een aantal van je speciale diensten onder de aandacht brengen, zoals bijvoorbeeld een haal- en brengservice of gratis vervangend vervoer.

Deelname aan ANWB Garagereviews is gratis en zal altijd gratis blijven. Op termijn zullen er wel diverse abonnementen worden ontwikkeld waardoor je je nog beter kunt onderscheiden op ANWB Garagereviews. Als je je pagina hebt geclaimd zal je hier automatisch van op de hoogte worden gehouden.

Om in te kunnen loggen op de pagina van je garage die je je pagina eerst te claimen. Dit is geheel kosteloos. Op de profielpagina van je garage zieje rechts onderaan ‘claim deze garage’. Nadat je hier op hebt geklikt wordt je gevraagd je te registeren en een ANWB account aan te maken. Je hoeft hiervoor geen ANWB lid te zijn. Nadat je het proces hebt doorlopen geven wij je akkoord op je claim. Je kunt dan vervolgens met de inloggegevens van het ANWB account inloggen als eigenaar. Klik hiervoor rechts onderaan op ‘Inloggen als eigenaar’.

Nadat je bent ingelogd kan je naar je profielpagina gaan. Hier staat precies uitgelegd wat je moet doen.

Mochten de gegevens van je bedrijf niet kloppen, dan heb je als garagehouder zelf ook de mogelijkheid deze gegevens te wijzigen. Hiervoor dien je eerst je garage te claimen (zie ‘Hoe kan ik mijn garage claimen?’). Nadat je toegang hebt gekregen tot de pagina kan je al je gegevens wijzigen en onder meer foto’s, logo en openingstijden toevoegen.

Wij zullen er alles aan doen om een zo volledig mogelijk beeld van de garages in Nederland te geven. Desondanks kan het altijd voorkomen dat je garage niet op ANWB Garagereviews is terug te vinden. Indien je je garage mist, kan je dit aangeven.

Meld je garage aan

Vervolgens zullen wij aan de hand van deze gegevens checken of dit bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zodoende zullen alleen professionele bedrijven op ANWB Garagereviews te vinden zijn.

De reviews worden berekend door het gemiddelde te nemen van de vijf criteria waarop wordt beoordeeld door de consumenten.

De zoekresultaten worden standaard gesorteerd op sterren, afstand of op relevantie op basis van de zoekopdracht. Dit kunnen wij niet beïnvloeden, maar als je je pagina uitbreidt met foto's val je wel meer op in de zoekresultaten. De ervaring leert dat je pagina op ANWB Garagereviews dan meer wordt bekeken. Dit kan je zelf doen wanneer je je pagina hebt geclaimd. Kijk voor het claimen van je profielpagina op ‘Stappenplan Garage claimen’.

Klik bij de review in kwestie op de ‘meld misbruik’ knop. Hier krijgt ANWB een melding van en wordt de review gecontroleerd op de spelregels. De reviewer krijgt vervolgens de mogelijkheid om de review te herschrijven. Ook heb je de mogelijkheid om te reageren op een review. Zie ook bij: Hoe kan ik reageren op een review over mijn garage?

Indien je een geclaimde pagina hebt, kan je reageren op reviews over je garage. Dit kan door op de button Buttonte klikken onderaan de onterechte/terechte review.
Handig als je bijvoorbeeld een klant wilt bedanken voor een goede review of een onterechte beoordeling recht wilt zetten. Denk wel goed na bij het schrijven van een reactie op een review. Kijk voor het claimen van je profielpagina op ‘Stappenplan Garage claimen’.

Ja, dit kan op je eigen profielpagina. Voor overige advertentiemogelijkheden op ANWB Garagereviews of ANWB.nl stuur je een e-mail naar adverteerdersinfo@anwb.nl  of je belt naar 088-269 7701.

Indien je een vraag hebt kan je een email sturen naar garagehouders@anwb.nl.